Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές είναι η πρωτιά, και τα διλήμματα είναι απολύτως καθαρά: Ή θα έχουμε τη διακυβέρνηση με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα έχουμε τη διακυβέρνηση με τον Μητσοτάκη, τον Στουρνάρα και τις πολιτικές του ΔΝΤ, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της Ν.Δ.
«Όλη η Ελλάδα έχει παρακολουθήσει σοκαρισμένη το βίντεο του κ. Μητσοτάκη να υπόσχεται ότι ως οδοστρωτήρας θα φέρει την 7ήμερη εργασία», δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», σημειώνοντας ότι «οφείλει να δώσει απαντήσεις», ενώ σχετικά με το σχέδιο που έχει παρουσιάσει ο πρόεδρος της Ν.Δ για τη μεταρρύθμιση στον δημόσιο τομέα παρατήρησε: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο υπουργός των απολύσεων, είναι ο πιο αποτυχημένος υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης».
«Αυτό που πρόλαβε να κάνει είναι πρώτον απολύσεις, δεύτερον να έχει στο γραφείο του πενήντα μετακλητούς υπαλλήλους, λες και είναι ο πρόεδρος της Κομισιόν και διόρισε και 250 διευθυντές με υπουργική υπογραφή έξω από υπηρεσιακά συμβούλια και κρίσεις: Νεποτισμός, κομματισμός και αθλιότητα κανονική. Και βγαίνει και μιλάει για μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο κ. Παππάς.
Αναφορικά με την πρόταση της Ν.Δ για τη μείωση της φορολόγησης, ο κ. Παππάς εξήγησε ότι «μιλάει για ένα πρόγραμμα δραματικών περικοπών ο κ. Μητσοτάκης, γιατί οτιδήποτε επιχειρήσει να μειώσει θα πρέπει να καταθέσει ισοδύναμα» και «μάλιστα στη συλλογιστική του κ. Μητσοτάκη η μείωση της φορολογίας έπεται των περικοπών και των λεγόμενων “μεταρρυθμίσεων” που θα κάνει».
Για τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία εν όψει των εθνικών εκλογών, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι είναι «η πρωτιά. Δεν υπάρχει θέμα μείωσης της διαφοράς, είναι άλλο πράγμα η ευρωκάλπη, άλλο πράγμα η εθνική κάλπη. Οι κάλπες αυτήν τη στιγμή είναι άδειες, μισό εκατομμύριο εξακόσιες χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν προσήλθαν στις ευρωπαϊκές κάλπες θα προσέλθουν για να ψηφίσουν στις εθνικές κάλπες […] Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κάνουν άλλες επιλογές από αυτές που έκαναν στην ευρωκάλπη σε σχέση με τις εθνικές κάλπες, οπότε είναι ένα ανοιχτό αποτέλεσμα».
«Την επόμενη μέρα των εκλογών», συνέχισε ο υπουργός «ή θα έχουμε μια κυβέρνηση Μητσοτάκη με επταήμερη εργασία, χωρίς επικουρικές συντάξεις, με λιγότερους δασκάλους για τα παιδιά μας και τα παιδιά των διπλανών μας ή θα έχουμε τη συνέχιση της προσπάθειας ανασυγκρότησης της κοινωνίας και ταυτόχρονα αύξησης του διεθνούς εκτοπίσματος της χώρας, διότι πέρα από τις κοινωνικές και οικονομικές μας πολιτικές πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι αυτά τα 4,5 χρόνια που κυβερνήσαμε την πρώτη μας τετραετία η χώρα έχει ραγδαία αυξήσει το διπλωματικό της εκτόπισμα με την εξωτερική μας πολιτική και τις συμμαχίες που οικοδομήσαμε».
Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών έκανε λόγο για κόπωση της κοινωνίας η οποία είναι αυτονόητη, για θετικά κυβερνητικά μέτρα που δεν βελτιώνουν ραγδαία τη ζωή των πολιτών και για χαλαρή ψήφο σε σχέση με τις εθνικές εκλογές όπου οι πολίτες έχουν να κρίνουν προγράμματα, και αποφασίζουν για τη ζωή τους.
«Εμείς σεβόμαστε όλα τα κόμματα, θεωρούμε ότι όλα έχουν τον ξεχωριστό δικό τους ρόλο και λέμε στους πολίτες ότι τα διλήμματα ενόψει της εθνικής κάλπης είναι απολύτως καθαρά: Ή θα έχουμε τη διακυβέρνηση με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα έχουμε τη διακυβέρνηση με τον Μητσοτάκη, τον Στουρνάρα και τις πολιτικές του ΔΝΤ», είπε.
Όσον αφορά τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στην απόφαση για άνοιγμα στον προοδευτικό χώρο, «να συστρατευτούμε με ανθρώπους που μέχρι χθες δεν ήμασταν μαζί», είπε, ενώ σχετικά με το όνομα του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργου Γραμματικάκη, που ακούγεται ως επικεφαλής του Επικρατείας, τόνισε ότι και ο κ. Γραμματικάκης και άλλοι άνθρωποι του προοδευτικού χώρου μπορούν να σηματοδοτήσουν πάρα πολύ συγκεκριμένα πράγματα και επιλογές».
Επίσης επιτέθηκε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα, λόγω της πρόβλεψής του ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, επισημαίνοντας ότι «έχει στοιχίσει στην ελληνική οικονομία με τις πολιτικές του εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και αντί να ζητήσει μία συγγνώμη και να μας εξηγήσει τι πήγε λάθος, θεωρεί ότι μπορεί να υπονομεύει τις θετικές προσπάθειες και της κυβέρνησης και της οικονομίας και της χώρας και του εργαζόμενου λαού και της υγιούς επιχειρηματικότητας από τη γυάλα της Τραπέζης της Ελλάδος».
Τέλος, διερωτήθηκε αν με δηλώσεις όπως του αντιπροέδρου της Ν.Δ. ότι η χώρα δεν μπορεί να δανειστεί, «ψάχνουν δικαιολογίες για να επανέλθουν από το παράθυρο οι πολιτικές του ΔΝΤ».