Skip to main content

Covid-19: Τέλος το lockdown και στη Ρωσία

Σε σταδιακή άρση αρκετών μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων προχωρά από σήμερα και η Ρωσία, δίνοντας το δικαίωμα στους πολίτες να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι σε μεγάλες πόλεις, περιλαμβανομένης της Μόσχας, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο. Ανησυχίες ωστόσο εκφράζονται, καθώς στην πρωτεύουσα καταγράφονται ακόμη περί τα 2.000 κρούσματα καθημερινά.

Ορισμένα μέτρα έχουν ήδη αρθεί, δεδομένου ότι ορισμένα καταστήματα έχουν ανοίξει ξανά. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μόσχας Σεργκέι Σομπιανιν, όλες οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις θα πάψουν να ισχύουν από σήμερα, ενώ εστιατόρια και καφές θα αρχίσουν να λειτουργούν ξανά από τα μέσα Ιουνίου.

Η Ρωσία συνεχίζει να αναφέρει χιλιάδες νέες λοιμώξεις καθημερινά. Ο αριθμός των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο ξεπερνάει τις 476.000, γεγονός που φέρνει τη χώρα τρίτη στον κόσμο στη σχετική λίστα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, η Ρωσία κατέγραψε 171 νέους θανάτους από τον Covid-19, με τον συνολικό αριθμό να φθάνει τους 6.142. Η χώρα κατέγραψε επίσης σε μία ημέρα 8.595 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Ρωσία φθάνει τα 485.253.

naftemporiki.gr