Skip to main content

Συγχαρητήρια Ορμπάν σε Κουρτς

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς για την ανάδειξή του σε νέο αρχηγό του συγκυβερνώντος, κεντροδεξιού Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος απέστειλε ο δεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν.

Στην επιστολή του, ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης, ο οποίος είναι ο πρώτος ηγέτης ξένης χώρας που συνεχάρη τον κ. Κουρτς, εκφράζει τη χαρά του «για τη συνεργασία με το ανανεωμένο Λαϊκό Κόμμα» και διαβεβαιώνει τον Σεμπάστιαν Κουρτς πως κατά την εκπλήρωση των στόχων του θα έχει την υποστήριξη του δικού του κόμματος, της Ουγγρικής Ενωσης Νεαρών Δημοκρατών (FIDESZ),

Ο αμφιλεγόμενος, εξαιτίας της στάσης του απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση και κυρίως απέναντι στην προσφυγική της πολιτική Βίκτορ Ορμπάν ευχαριστεί στην επιστολή του τον κ. Κουρτς για την υποστήριξη που αυτός παρείχε προς την Ουγγαρία ως Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, «στη βάση της ιστορικής φιλίας ανάμεσα στους λαούς μας και των κοινών χριστιανικών μας αξιών».

Οι Σεμπάστιαν Κουρτς και Βίκτορ Ορμπάν έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν στα θέματα προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. και στο κλείσιμο της αποκαλούμενης Διαδρομής των Βαλκανίων για τους πρόσφυγες, που την άνοιξη του 2016 είχε οδηγήσει σε δραματικές εξελίξεις με τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στην Ειδομένη, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.