Skip to main content

Στ. Θεοδωράκης: Ευρώ πάση θυσία

«Ευρώ πάση θυσία» επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, εκτιμώντας ότι «ο άλλος δρόμος, είναι ο δρόμος της κόλασης».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει μέτωπο ευρωπαϊκό αν δεν συμμετάσχει σε αυτό ο κ. Τσίπρας», ενώ ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

«Αυτό το ασφαλιστικό πάει κατευθείαν στα βράχια», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ενώ ερωτηθείς σχετικά με τις χαμηλές συντάξεις, πρότεινε στην κυβέρνηση να θεσπίσει ανώτατα όρια.

Επιπλέον καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι πήγε χωρίς όπλα στη διαπραγμάτευση, ενώ υπογράμμισε ότι σε συζητήσεις του στην Ευρώπη στήριξε τον Πρωθυπουργό.

«Η Ευρώπη ήθελε τον κ. Τσίπρα, την είχαν κουράσει οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος», εκτίμησε ο κ. Θεοδωράκης, ωστόσο κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, καθώς διαπραγματεύτηκε χωρίς να έχει ολοκληρωμένο σχέδιο και γιατί «ακούει» συνέχεια τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η μόνη λύση είναι να αποδειχτούμε σοβαροί», επεσήμανε, ενώ συμπλήρωσε ότι ένας ηγέτης πρέπει να νοιάζεται για την κοινωνία και όχι και το κόμμα του.

Το Ποτάμι δημιουργήθηκε για να γκρεμίσει το παλιό πολιτικό σύστημα, επανέλαβε ο κ. Θεοδωράκης, υπενθυμίζοντας ότι προεκλογικά έλεγε ότι δεν γινόταν να αυξηθούν άμεσα οι μισθοί και οι συντάξεις.

«Τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ τα είχαμε καταγγείλει πριν τις εκλογές», τόνισε, καλώντας τον Πρωθυπουργό να δηλώσει αν πιέζεται από τους εταίρους.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού διατύπωσε ευθείες κατηγορίες κατά του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, στον οποίο προσάπτει «ακροδεξιές απόψεις» και «επικίνδυνες για την Ελλάδα πολιτικές».

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν έχει μέλλον εκτός ευρώ, με τον ρόλο της χώρας να πρέπει να είναι ένας: «Να γίνει βαλκανική υπερδύναμη», υπογράμμισε.

Παράλληλα χαρακτήρισε επικοινωνιακό κατασκεύασμα του ΣΥΡΙΖΑ τα περί «τρόικας εσωτερικού», ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι δεν έχει παρουσιάσει ένα αναπτυξιακό πλάνο και ότι έχει «αλλεργία στις μεταρρυθμίσεις».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχόταν να συμμετάσχει στην σημερινή κυβέρνηση, εξηγώντας ότι «ακόμα και σε λεωφορείο όταν μπαίνεις, πρέπει να ξέρεις τη διαδρομή του».

Η αναπτυξιακή πορεία της χώρας είναι η διαδρομή, συμπλήρωσε, ενώ απέρριψε τα σενάρια περί σύμπραξης του Ποταμιού σε ευρωπαϊκό μέτωπο με την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

Συνεχίζοντας, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στους Ελευθέριο Βενιζέλο, Κωνσταντίνο Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου, εκτιμώντας ότι εκείνοι είχαν μεριμνήσει η χώρα να έχει συμμάχους, σε αντίθεση με τη σημερινή κυβέρνηση που έχει μείνει μόνη στην Ε.Ε, όπως είπε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αποκάλυψε ότι σε συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, την επομένη των εκλογών, του είπε ότι «εδώ είναι η μεγάλη σου ευκαιρία, μην τη χαραμίσεις», καλώντας τον να σχηματίσει κυβέρνηση προσωπικοτήτων, που θα ξεπερνά το κομματικό περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ και θα έχει αναπτυξιακή πορεία.

Από τους 13 περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης οι 11 είναι κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να γίνει αντιπρόεδρος ή υπουργός κυβέρνησης.

«Το χρέος είναι δυσανάλογο με τις δυνατότητες της χώρας», εκτίμησε, ενώ σχολίασε πως «η χώρα έχει Πρωθυπουργό, αλλά αναρωτιέμαι αν έχει κυβέρνηση».

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τον κ. Σημίτη και κάθε πρωθυπουργό να απαντήσουν γιατί δέχονταν «να γίνεται αυτό το πλιάτσικο από τους υπουργούς τους», ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να κάνει μία συνολική ρύθμιση του τοπίου των ΜΜΕ.

«Η κυβέρνηση δεν ρυθμίζει το θέμα των αδειών των καναλιών για να τα έχει ομήρους», πρόσθεσε, ενώ διευκρίνισε ότι τα δίκτυα νερού και ρεύματος δεν μπορούν να δοθούν σε ιδιώτες αλλά «δεν μπορούμε να αρνούμαστε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις».

«Η κόκκινη γραμμή της χώρας είναι να υπάρχουν δουλειές και αναπτυξιακό σχέδιο», επανέλαβε ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να πει όχι στις πρόωρες συντάξεις.

Σε ό,τι αφορά το χρέος, επεσήμανε πως είναι δυσβάσταχτο για τον ελληνικό λαό, τονίζοντας ότι πρέπει να αλλάξει η σχέση ΑΕΠ – χρέους.

«Από τη βουλή πέρασαν πέντε νομοσχέδια αλλά τίποτα για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας,για τις θέσεις εργασίας που χρειαζόμαστε», πρόσθεσε, καταλογίζοντας παράλληλα ευθύνες στην κυβέρνηση για το μεταναστευτικό.