Skip to main content

Ν.Δ.: Πολλά ψέματα και μισές αλήθειες από τον Τρ. Αλεξιάδη

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη σχετικά με τους ελέγχους της λίστας Λαγκάρντ έδωσε σήμερα η Ν.Δ. διά του αρμόδιου τομεάρχη της Απόστολου Βεσυρόπουλου.

Απαντώντας στη χθεσινή ανακοίνωσή του κ. Αλεξιάδη, ο υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό ότι «με μισές αλήθειες επιχείρησε να πει πολλά ψέματα».

Ο κ. Βεσυρόπουλος καταλόγισε συγκεκριμένα στον κ. Αλεξιάδη ότι «απέκρυψε κρίσιμα στοιχεία, που αναδεικνύουν την ανεπάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στον τομέα των φορολογικών ελέγχων», ενώ «δεν ανέφερε αριθμό υποθέσεων στις οποίες ξεκίνησε ο έλεγχος το 2015».

Σημείωσε ακόμη ότι ο αναπληρωτής υπουργός«δεν ενημέρωσε τους φορολογούμενους πόσα τελικά εισέπραξε από τη λίστα Λαγκάρντ στους 14 μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» και ότι «έκρυψε το γεγονός ότι τα ποσά που βεβαιώθηκαν το 2015 αποτελούν προϊόν δουλειάς των φοροελεγκτικών μηχανισμών τα δύο προηγούμενα χρόνια».

«Η αλήθεια είναι ότι το 2015, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Αλεξιάδης, στην ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του, τον περασμένο Οκτώβριο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκανε τους λιγότερους ελέγχους στη λίστα Λαγκάρντ», πρόσθεσε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Κάλεσε τέλος την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις «για τις 36.000 εκκρεμείς υποθέσεις που ερευνούσε το ΣΔΟΕ και τις 2.500 εισαγγελικές παραγγελίες, που αφορούσαν συγκεκριμένες υποθέσεις και οι οποίες είναι αδύνατον πλέον να ελεγχθούν μετά τη διάλυσή του».