Για την αγάπη μιας Ρουμάνας χορεύτριας άνοιξε τα στριπτιτζάδικα ο 46χρονος ιδιοκτήτης γνωστής αλυσίδας φούρνων, όπως ο ίδιος υποστήριξε στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Ο κατηγορούμενος μαζί με τον αδελφό του είναι οι βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση κυκλώματος σωματεμπορίας με θύματα γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη.
Στο εδώλιο κάθονται και άλλα 21 άτομα που εργάζονταν σε δύο καταστήματα με Strip Show στην Αθήνα, ανάμεσα τους και δύο γυναίκες αλλοδαπές που απασχολούνταν στην πίστα των καταστημάτων ως χορευτριες.
Και οι 23 κατηγορούνται κατά περίπτωση για εγκληματική οργάνωση, σωματεμπορία, παράβαση του νόμου που αφορά την είσοδο, διαμονή και κοινωνική επανένταξη υπηκόων τρίτων χωρών καθώς και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Η απολογία του κατηγορούμενου
Στην απολογία του, ο 46χρονος υποστήριξε ότι έμπλεξε με τα στριπτιτζάδικα γιατί ερωτεύτηκε μία ρουμάνα χορεύτρια που δεν ήθελε να δουλέψει στους φούρνους.
Κατηγορούμενος: Ξεκίνησα να δουλεύω απο 15 ετών ως εργάτης σε φούρνους. Ήρθα στην Αθήνα δούλεψα σκληρά, έκανα οικονομίες και άνοιξα τους φούρνους. Πήγα στη Ρουμανία κι ερωτεύτηκα μια Ρουμάνα στριπτιζεζ.Την έφερα στην Αθήνα αλλά δεν ήθελε να δουλέψει στους φούρνους. Έτσι άνοιξα για εκείνην τα μαγαζιά. Για την αγάπη μιας γυναίκας τα έκανα όλα.
Πρόεδρος: Γιατί ανοίξατε την off shore εταιρεια;
Κατηγορούμενος: Γιατί έτσι μου είπε να κάνω ο λογιστής μου.
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως είχε 50 κοπέλες στο κάθε μαγαζί, ενώ όπως είπε την καταγγελία σε βάρος του έκανε μία κοπέλα που εργαζόταν στο μαγαζί και την έδιωξε επειδή έπινε πολύ και δημιουργούσε προβλήματα.
Εισαγγελέας: Μπορεί μια κοπέλα που μεθάει να κάνει τέτοια σκηνικά και να δώσει στις αρχές τέτοιες λεπτομέρειες;
Κατηγορούμενος: Ήταν πικραμένη που την έδιωξα από τη δουλειά…
«Πίσω από το λάθος του αδερφού μου κρύβεται μία γυναίκα»
Ο αδελφός του, Π.Γ επίσης κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι οι ανταγωνιστές τους αρτοποιοί μεγαλοποίησαν την κατάσταση, ενώ όπως είπε, «πίσω από το λάθος του αδερφού μου κρύβεται μια γυναίκα».
Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και δήλωσαν απλοί υπάλληλοι στα μαγαζιά αυτά, σερβιτόροι, χορευτριες, τσεκαδόροι, παρκαδόροι κλπ.
«Τελικά Παρθεναγωγείο ήταν..» σχολίασε η Πρόεδρος.
Νωρίτερα στις καταθέσεις τους αστυνομικοί που συμμετείχαν στη σύλληψη των κατηγορουμένων, υποστήριξαν ότι οι κοπέλες προχωρούσαν σε πριβέ στριπτίζ, θώπευαν πελάτες αλλά δεν έδειχναν να είναι κακοποιημένες.
Το κατηγορητήριο
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι 23 κατηγορούμενοι συγκρότησαν δομημένη εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους, και διαρκή δράση, με σκοπό τη διάπραξη πλειόνων κακουργημάτων και συγκεκριμένα την οικονομική και γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.
Τις γυναίκες αυτές τις εντόπιζαν μέλη της οργάνωσης στις χώρες προέλευσης και ιδιαίτερα μέσω γραφείου «ευρέσεως εργασίας» και εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη οικονομική και κοινωνική τους θέση και με τη χρήση απατηλών μέσων ότι θα μεταβούν στο εξωτερικό, προκειμένου να εργαστούν ως χορεύτριες, αποσπούσαν τη συναίνεση αυτών.
Στη συνέχεια αφού τις προμήθευαν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και εισιτήρια, τις απέστελλαν στη χώρα μας, όπου άλλα μέλη της οργάνωσης, τις παραλάμβαναν από τον Αερολιμένα Αθηνών και τις εγκαθιστούσαν σε διαμερίσματα, που είτε ενοικίαζαν είτε ήταν ιδιοκτησίας τους.
Τις γυναίκες νομιμοποιούσαν στη χώρα μας με την έκδοση πλαστών Λιθουανικών διαβατηρίων και αιτήσεων πολιτικού ασύλου, παρακρατώντας τα νόμιμα έγγραφα τους και με τη χρήση βίας, απειλής βίας σε βάρος τους, την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, τις εξανάγκαζαν να προβαίνουν σε ερωτικά ραντεβού και ασελγείς πράξεις, με πελάτες των νυχτερινών κέντρων (strip-tease) που διατηρούσε η οργάνωση στην περιοχή της Αττικής, εισπράττοντας τα έσοδα της οικονομικής και γενετήσιας εκμετάλλευσης τους.
Προκειμένου να αποφεύγουν τους ελέγχους των διωκτικών αρχών, είχαν συστήσει την κυπριακών συμφερόντων offshore εταιρεία η οποία φαίνεται να εκμεταλλεύεται τα νυχτερινά κέντρα και ως νόμιμους εκπρόσωπους και ιδιοκτήτες αυτών, εμφανίζονταν «αχυράνθρωποι» οι οποίοι ήταν υπό τον πλήρη έλεγχό της εγκληματικής οργάνωσης αυτής.
Η δίκη διεκόπη για τις 20 Απριλίου.
Newsroom naftemporiki.gr