Skip to main content

Κυρ. Μητσοτάκης: Μπορεί να γίνουν εκλογές ανά πάσα στιγμή

Οι εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή, εκτίμησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και εξέφρασε τη βεβαιότητα για τη νίκη του κόμματός του. «Υπάρχει η πιθανότητα οι εκλογές να γίνουν το δεύτερο εξάμηνο του 2018» είπε σε συνέντευξή του στο Bloomberg, γιατί « ο κ. Τσίπρας δεν θα θέλει να χρεωθεί το πολιτικό κόστος για τη μείωση των συντάξεων».

«Αυτό που με απασχολεί είναι να παρουσιάσω ένα σαφές και σοβαρό σχέδιο για τη χώρα. Με τη λήξη του προγράμματος θα πρέπει να βγούμε στις αγορές και θα πρέπει να μπορούμε να παρουσιάσουμε μια πειστική ιστορία. Εμείς μπορούμε να το κάνουμε, ο κ. Τσίπρας όχι» είπε χαρακτηριστικά.

Εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για σχέσεις με ολιγάρχες. «Η κυβέρνηση χτίζει μια νέα γενιά ολιγαρχών που είναι χειρότερη από την προηγούμενη και τους ενθαρρύνει να αγοράσουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ανταλλάσσουν χάρες μόνο και μόνο για να παραμείνουν στην εξουσία. Αυτό είναι απαράδεκτο» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ..

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη για ένα σαφές αναπτυξιακό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση. «Αυτό έχει να κάνει με την ανάπτυξη, τις δουλειές και τις επενδύσεις. Πώς κάνεις την Ελλάδα έναν ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις. Χρειάζεσαι μια κυβέρνηση η οποία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, ξεκάθαρα δεν έχουμε μία τέτοια τώρα, χρειάζεσαι ένα σταθερό και προβλέψιμο φορολογικό πλαίσιο, πρέπει να κάνεις το επενδυτικό περιβάλλον πιο ελκυστικό στους επενδυτές» είπε.

«Πιστεύω ότι είμαστε στην Ελλάδα σε ένα στάδιο όπου αν μειώσουμε τους φόρους θα ενισχύσουμε τα έσοδα από τη φορολογία που είναι πολύ χαμηλά. Υπάρχει δυστυχώς μεγάλη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα και όσο ο κ. Τσίπρας ανέβασε τη φορολογία έστριψε την οικονομική δραστηριότητα στην μαύρη οικονομία» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα σημείωσε ότι αυτά είναι που προβλέπονται στην συμφωνία πολύ υψηλά και εκτίμησε ότι η Ν.Δ. μπορεί να τα επαναδιαπραγματευθεί. «Μόνο αν επαναφέρουμε την αξιοπιστία της χώρας. Έτσι αρχικά θα εστιάσω σε ένα επιθετικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που θα “αγοράσει” την απαραίτητη αξιοπιστία που θέλει η Ελλάδα και μετά θα έχω αυτή τη συζήτηση με τους πιστωτές για να μειώσουμε λίγο το πρωτογενές πλεόνασμα» εξήγησε.

«Η Ελλάδα μπορεί να είναι η σημερινή αναπτυξιακή έκπληξη της Ευρωζώνης» δήλωσε.