Skip to main content

Γυναικοκτονία: «Έπρεπε να εκτελεί αυτή την υπηρεσία; Αν είναι δυνατόν!» λέει ο Γ. Καλλιακμάνης για τον φρουρό του τμήματος

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ερωτηματικά για τον αστυνομικό- φρουρό του ΑΤ την ώρα της δολοφονίας

«Έπρεπε να είναι στο σημείο και να εκτελεί αυτή την υπηρεσία;  Αν είναι δυνατόν! Αν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση ακόμη χειρότερα», ανέφερε ο  Προέδρος της Ένωσης Αστυνομικών, Γιώργος Καλλιακμάνης, σχετικά με τις πληροφορίες ότι ο φρουρός που ήταν στο φυλάκιο του αστυνομικού τμήματος στους Αγίους Αναργύρους, την νύχτα της δολοφονίας της 28χρονης από τον πρώην σύντροφό της,  σχεδόν έξω από το κουβούκλιο όπου φύλαγε βάρδια, είχε καταδικαστεί για σχέσεις με εγκληματική οργάνωση, και μάλιστα είχε εκτίσει και ποινή φυλάκισης.

Σύμφωνα με καταγγελίες, μάλιστα δεν αντέδρασε άμεσα την ώρα του φονικού.

Πάντα σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως δημοσιότητας τα οποία μένει να επιβεβαιωθούν, πριν από μερικές ημέρες καταδικάστηκε τελεσίδικα από τον Άρειο Πάγο και τώρα ξεκίνησε εκ νέου η διαδικασία της απόταξης.

 Κ. Δημογλίδου: Δε θα σας πω για το ποινικό του παρελθόν. Δεν έχω το δικαίωμα

Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα  η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.κ. Δημογλίδου ανέφερε πως: «Ένας αστυνομικός που υπηρετεί σε ένα αστυνομικό τμήμα για να υπηρετεί και να φοράει τη στολή του και να εκτελεί υπηρεσία, σημαίνει ότι προβλέπεται και από τον κανονισμό και από το πειθαρχικό δίκαιο.

Εγώ δε θα σας πω αναλυτικά γι’ αυτόν τον άνθρωπο, για το ποινικό του παρελθόν. Δεν έχω το δικαίωμα να το κάνω. Δεν είναι κατηγορούμενος για κάποια πράξη, οπότε δεν μπορώ να σας δώσω πληροφορίες για το ποινικό του και το πειθαρχικό του παρελθόν.

Εγώ θα σας πω ότι από πειθαρχικής πλευράς έχουν γίνει όλες οι νόμιμες ενέργειες που προβλέπονται γι’ αυτόν τον άνθρωπο και θα γίνουν και όπως οφείλουν στη συνέχεια, αν υπάρχει εξέλιξη ποινική, αλλά δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση το ποινικό του παρελθόν με το ότι εκτελούσε υπηρεσία, ελέγχεται βέβαια στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και αυτός για το αν ενήργησε σωστά, είναι ένα άλλο ερώτημα.
Φυσικά και ελέγχεται.

Εξαρτάται σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ποινική διαδικασία, στο τι αποφάσεις υπάρχουν από τα δικαστήρια. Ξαναλέω, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να υπήρξε και εκτός σώματος ένα διάστημα, μπορεί να έχει εκτίσει ποινές φυλάκισης. Είναι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης που ακολουθεί μετά και το πειθαρχικό δίκαιο, ώστε να θέσει έναν άνθρωπο εκτός σώματος».

Κ. Δημογλίδου για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Προφανώς και κάτι δεν έγινε σωστά