Skip to main content

Ακραία θερμές αέριες μάζες θα φτάσουν στην Ελλάδα από την Κυριακή

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)

Πιθανό να αγγίξει τους 30 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

Ακραία θερμές για την εποχή αέριες μάζες από την Αφρική θα φτάσουν στην Ανατολική Ευρώπη και τη χώρα μας από την προσεχή Κυριακή 31 Μαρτίου έως την Τρίτη 2 Απριλίου, σύμφωνα με άρθρο του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

«Χρησιμοποιώντας την απόκλιση της θερμοκρασίας στο ισοβαρικό επίπεδο των 850 hPa (περίπου 1500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας), επίπεδο που χρησιμοποιούμε για την παρακολούθηση τον αερίων μαζών, οι αέριες μάζες πάνω από τμήματα της Ανατολικής Ευρώπης αναμένεται να είναι έως και 17-18 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα», αναφέρει το meteo.gr.

Πιθανό να αγγίξει τους 30 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος

Στο παρακάτω γράφημα φαίνεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας 1 Απριλίου οι αέριες μάζες πάνω από την χώρα μας θα είναι έως και 15-16 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Μάλιστα οι θερμοκρασίες στην επιφάνεια και το πόσο ψηλά θα φτάσουν εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα η νεφοκάλυψη και ο άνεμος, ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα η θερμοκρασία στο ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας είναι πιθανό να πλησιάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

meteo.gr