Skip to main content

Μακελειό στη Μόσχα: Ρωσική Επιτροπή λέει πως έχει αποδείξεις για εμπλοκή Ουκρανών

REUTERS/Maxim Shemetov

«Οι δράστες της επίθεσης είχαν λάβει μεγάλα ποσά σε μετρητά και κρυπτονομίσματα από την Ουκρανία»

Αποδεικτικά στοιχεία που «δείχνουν» την εμπλοκή Ουκρανών εθνικιστών στη πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα επικαλείται Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, η Επιτροπή ανακάλυψε αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι ένοπλοι που σκότωσαν περισσότερους από 140 ανθρώπους στην επίθεση σε αίθουσα συναυλιών την Παρασκευή στην Μόσχα συνδέονται με «Ουκρανούς εθνικιστές».

Τα μετρητά και τα κρυπτονομίσματα από την Ουκρανία

Ανέφερε, επίσης, ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν λάβει μεγάλα ποσά σε μετρητά και κρυπτονομίσματα από την Ουκρανία.

Η Ουκρανία αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση, την πιο θανατηφόρα στη Ρωσία εδώ και 20 χρόνια.

Μ. Ζαχάροβα: Δύσκολο να πιστέψουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος εμπλέκεται στην επίθεση στη Μόσχα

Η FSB κατηγορεί δυτικές μυστικές υπηρεσίες

Ταυτόχρονα, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας (FSB) Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ουκρανία ότι έπαιξαν ρόλο στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Ο Μπόρτνικοφ παραδέχτηκε μεν ότι οι δράστες ήταν «ακραίοι ισλαμιστές» και επίσης ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν προειδοποιήσει «γενικά» τους Ρώσους συναδέλφους τους για τον κίνδυνο επιθέσεων.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της FSB ισχυρίστηκε ότι «δυτικές μυστικές υπηρεσίες βοήθησαν τους επιτιθέμενους, ενώ οι ουκρανικές είχαν άμεσο ρόλο».