Skip to main content

Χειροπέδες σε σωφρονιστικό υπάλληλο για delivery ναρκωτικών σε φυλακή

ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη και ο προμηθευτής - Τι κατασχέθηκε

Σωφρονιστικός υπάλληλος συνελήφθη τις  πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 25ης Μαρτίου, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κατόπιν «παραγγελιών» από κρατούμενους, εντός καταστήματος κράτησης, ενώ συνελήφθη και ο ιδιώτης ο οποίος τον προμήθευσε.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., προηγήθηκε σχετική καταγγελία, για τη διερεύνηση της οποίας συστήθηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα, όπου βραδινές ώρες της Κυριακής 24ης Μαρτίου εντοπίστηκε ο εμπλεκόμενος σωφρονιστικός υπάλληλος να προμηθεύεται από τον ιδιώτη ναρκωτικές ουσίες και χάπια, τα οποία ακολούθως προσπάθησε να εισάγει στο κατάστημα κράτησης.

Οι ενέργειες των αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων ήταν άμεσες. Aκινητοποίησαν τους εμπλεκομένους και σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και τον νόμο για τα ναρκωτικά κατά συναυτουργία.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν συνολικά, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11,2 γραμμάρια κάνναβης και 53 χάπια που εμπίπτουν στο νόμο για τα ναρκωτικά.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.