Skip to main content

«Ο Άλλος Άνθρωπος» : Προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του Πολυχρονόπουλου – Στο μικροσκόπιο… ένα εκατομμύριο ευρώ

EUROKINISSI

Υπό έρευνα και συγγενικά πρόσωπα

Προκαταρκτική έρευνα για εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος διατάχθηκε  από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας για τον επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας « Ο Άλλος Άνθρωπος” με αφορμή το πόρισμα που συντάχθηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος .

Κατά την έρευνα εκτός από τα αδικήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της εγκληματικής οργάνωσης θα αναζητηθεί εάν έχει διαπραχθεί και το αδίκημα της συνέργειας στο ξέπλυμα.

Στο μικροσκόπιο των αρχών θα βρεθούν εκτός από τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας Κωνσταντίνο Πολυχρονοπουλο  και τα συγγενικά του πρόσωπα σε λογαριασμούς των οποίων φέρονται να είχαν κατατεθεί συγκεκριμένα χρηματικά ποσά.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από  το Τμήμα Προστασίας  Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας, το οποίο θα ζητήσει  έγγραφα τόσο από τράπεζες για τις κινήσεις των λογαριασμών, όσο και από στοιχηματικές  εταιρείες .

Σύμφωνα με πληροφορίες σε διάστημα δύο ετών φέρεται στους επίμαχους λογαριασμούς να έχουν κατατεθεί ένα εκατομμύριο ευρώ.

Από αυτούς στη συνέχεια γίνονται αναλήψεις διαφόρων ποσών , εκ των οποίων οι 600.000 ευρώ, πόσο το οποίο κατά πληροφορίες, επενδύεται σε στοιχηματικές  εταιρείες,  χωρίς να είναι γνωστή η πορεία τους,αν δηλαδή χάνονται ή αποδίδουν κέρδη.

Τι έχει πει ο ίδιος

Ο ίδιος ο Πολυχρονόπουλος έχει εμφανιστεί βέβαιος  πως εάν και εφόσον απαγγελθούν σε βάρος του κατηγορίες 

«Τόσες ημέρες κατηγορούμαι και διαπομπεύομαι χωρίς να έχει απαγγελθεί σε βάρος μου οποιαδήποτε κατηγορία, χωρίς να με έχει καλέσει οιαδήποτε Αρχή να δώσω, έστω, εξηγήσεις, χωρίς να έχω κληθεί να πω την άποψή μου», ανέφερε ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωσή τονίζόταν επίσης ότι δεν υπάρχει τίποτα στο όνομά του. «Δεν έχω εταιρίες, δεν έχω κρυφά σχήματα, δεν έχω στο όνομά μου ούτε ακίνητο, ούτε αυτοκίνητο, ούτε περιουσία, ούτε καταθέσεις, ούτε θυρίδες, ούτε πράγματα αξίας, ούτε ”παπάκι” καν», όπως λέει χαρακτηριστικά.

«Ουδέν επιλήψιμο, ουδέν μεμπτό υπάρχει σε βάρος μου, πολλώ δε μάλλον σε βάρος του ‘Άλλου Ανθρώπου», τόνιζε.