Skip to main content

Νέο έκτακτο κονδύλι 32,2 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ για αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές

Αυτοκίνητα θαμμένα μέσα στην άμμο σε παραλία, στο χωριό Κατηγιώργης στο νότιο Πήλιο. 13 Σεπτεμβρίου 2023. Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΤΖΗΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ

Αθροιστικά, μέχρι σήμερα, η έκτακτη χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και άλλες φυσικές καταστροφές ανέρχεται σε 177,66 εκατ. ευρώ

Δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου η πρόσκληση του υπουργείου Εσωτερικών, στον άξονα προτεραιότητας 2.4 «Πρόληψη και διαχείριση κινδύνων», με τίτλο «Πρόγραμμα φυσικών καταστροφών για τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού V», η οποία αφορά έκτακτη χρηματοδότηση, ύψους 32,18 εκατ. ευρώ (ΑΔΑ: ΡΞΔΧ46ΜΤΛ6-1ΩΟ).

Ειδικότερα, η πρόσκληση αφορά νέα έκτακτη χρηματοδότηση δήμων, δημοτικών επιχειρήσεων ύρευσης-αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και περιφερειών, προκειμένου οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις φυσικών καταστροφών, με έμφαση στις επιπτώσεις της κακοκαιρίας «Daniel» και «Elias». Αθροιστικά, μέχρι σήμερα, η έκτακτη χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, την κακοκαιρία «Daniel» και «Elias» και άλλες φυσικές καταστροφές, ανέρχεται σε 177,66 εκατ. ευρώ.

Η χρηματοδοτική στήριξη προς τους ΟΤΑ για την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές συνεχίζεται μέσα από νέες σχετικές αποφάσεις, καθώς ωριμάζει η ανάλυση και καταγραφή των ζημιών σε δίκτυα και υποδομές.