Skip to main content

Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθη ο Σύρος που μπήκε με μαχαίρι στην εκκλησία – Σε εγρήγορση η ΕΛΑΣ

(EUROKINISSI /ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ)

Ο συλληφθείς είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα

Σε σύλληψη – με κατηγορίες για βία κατά υπαλλήλων και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών – μετατράπηκε η προσαγωγή του Σύρου που μπήκε χθες το απόγευμα σ τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας, έχοντας πάνω του μαχαίρι.

Όπως έκανε γνωστό η ΕΛΑΣ, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ κατέφθασαν άμεσα στο σημείο καταφέρνοντας να τον απομακρύνουν από το εσωτερικό της εκκλησίας, παρά τη σθεναρή αντίστασή του, ενώ από τις σωματικές έρευνες βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι.

Από την προανάκριση των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος, με τη συνδρομή Αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και δεν είχε τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα που προβλέπονται για την είσοδο και την παραμονή στην ελληνική επικράτεια.

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επιφυλακή προς αποφυγή και αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες» τονίζεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Στο Αυτόφωρο

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη οπλοφορία, αντίσταση κατά της αρχής και διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας.