Skip to main content

Υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς: «Συνταγματική μου υποχρέωση να αποδεχθώ»

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Την Πέμπτη η ορκωμοσία του - Ο διάλογος με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου

Την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης στον Ιωάννη Σαρμά ανέθεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Σας κάλεσα γιατί μετά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε διαπιστώθηκε και τυπικά η μη δυνατότηυα σχηματισμού κυβέρνησης. Φτάσαμε στην τελική πρόβλεψη του Συντάγματος που είναι η λύση της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Ανακοίνωσα ήδη στους πολιτικούς αρχηγούς ότι σκοπεύω να προτείνω εσάς εκ των τριών προέδρων (των Ανώτατων Δικαστηρίων) να σας αναθέσω την εντολή πλέον σχηματισμού κυβέρνησης, η οποία θα διενεργήσει τις εκλογές».» είπε η κ. Σακελλαροπούλου υποδεχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο τον κ. Σαρμά.

«Σας ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή. Είναι συνταγματική μου υποχρέωση να αποδεχθώ και συγχρόνως και καθήκον μου ως πολίτη» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Σαρμάς αποδεχόμενος την εντολή.

Γ.Τ ΠτΔ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ / INTIME NEWS

Η συσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που συγκάλεσε νωρίτερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε μία ύστατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, ολοκληρώθηκε με διαδικασίες – εξπρές χωρίς αποτέλεσμα.

Την Πέμπτη η ορκωμοσία του Ιωάννη Σαρμά

Ο Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναμένεται να ορκιστεί αύριο ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός ενώ η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί – σύμφωνα με πληροφορίες – την Παρασκευή.

naftemporiki.gr