Skip to main content

Να μην τον σκοτώσει είχε παρακαλέσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν ο αδελφός του

Ο ετεροθαλής αδελφός του Κιμ Γιονγκ Ουν είχε παρακαλέσει το 2012 τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να λυπηθεί εκείνον και την οικογένειά του, αφού επέζησε από απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, μετέδωσαν νοτιοκορεάτικα μέσα ενημέρωσης.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο μεγαλύτερος γιος του εκλιπόντος ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ, δολοφονήθηκε τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ υπό αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες.

Ως μεγαλύτερος γιος του Κιμ Γιονγκ Ιλ, θεωρούνταν για καιρό πιθανός διάδοχός του. Όμως έπεσε σε δυσμένεια στις αρχές του 2000 όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Τόκιο με πλαστό διαβατήριο. Τότε είχε πει ότι ήθελε να επισκεφθεί τη Disneyland.

Έκτοτε ζούσε ουσιαστικά εξόριστος και ο ετεροθαλής αδελφός του, Κιμ Γιονγκ Ουν, ανέλαβε τα ηνία του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας μετά τον θάνατο του πατέρα του τον Δεκέμβριο του 2011.

Το 2012 πράκτορες της Βόρειας Κορέας προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο οποίος ήταν υπέρμαχος των μεταρρυθμίσεων στη Βόρεια Κορέα και τασσόταν κατά του δυναστικού τρόπου διαδοχής της εξουσίας, δήλωσαν Νοτιοκορεάτες βουλευτές έπειτα από κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με τον επικεφαλής των υπηρεσιών Πληροφοριών της χώρας Λι Μπγιουνγκ Χο.

«Σύμφωνα με τον Λι, (ο Κιμ Γιονγκ Ναμ) ήταν θύμα μιας απόπειρας δολοφονίας το 2012 και τον Απρίλιο του 2012 έστειλε μια επιστολή στον Γιονγκ Ουν στην οποία του έγραφε: “σε παρακαλώ, λυπήσου εμένα και την οικογένειά μου”», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κιμ Μπγιουνγκ Κι, μέλος της επιτροπής Πληροφοριών του κοινοβουλίου.

«Έγραφε επίσης: “Δεν έχουμε πουθενά να πάμε, γνωρίζουμε ότι η μόνη διέξοδος είναι η αυτοκτονία”», πρόσθεσε ο ίδιος, εξηγώντας ότι ο Κιμ Γιονγκ Ναμ είχε λίγους υποστηρικτές στη Βόρεια Κορέα και θεωρούνταν απειλή για τον ετεροθαλή αδελφό του.

Η πρώην και η νυν σύζυγος του Κιμ Γιονγκ Ναμ μαζί με τα τρία του παιδιά ζουν στο Πεκίνο και το Μακάο, σύμφωνα με τον Λι Τσεόλ Γου, έτερο μέλος της επιτροπής.

«Είναι υπό την προστασία των κινεζικών αρχών», επεσήμανε, προσθέτοντας ότι ο Κιμ Γιονγκ Ναμ επέστρεψε στη Μαλαισία στις 6 Φεβρουαρίου.