Skip to main content

Μάτι-πυρόπληκτοι: «Το υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να ολιγωρεί»

«Σε καμία μετεγγραφή πυρόπληκτων φοιτητών δεν έχει προχωρήσει» το υπουργείο Παιδείας τονίζουν οι πυρόπληκτοι γονείς νέων φοιτητών από το Μάτι. Αποτέλεσμα, όπως λένε, είναι «να παρατείνεται η αγωνία στις οικογένειες αυτές, που, εκτός της καταστροφής των μόνιμων σπιτιών τους και της τραγικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, εξακολουθούν να φέρουν το βάρος συντήρησης ενός τουλάχιστον φοιτητικού σπιτιού και ενός παιδιού τους στην επαρχία».

Σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων στο Μάτι (ΣΕΚΜΑ), με τις καθυστερήσεις αυτές «κινδυνεύουν οι πυρόπληκτοι φοιτητές να χάσουν και το τρέχον εξάμηνο».

Γονείς και φοιτητές από την πυρόπληκτη περιοχή καλούν άμεσα τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, να προβεί σε έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων «για να σταματήσει επιτέλους η αγωνία και επιβάρυνση (οικονομική και ψυχολογική) των οικογενειών που έχουν πληγεί από την καταστροφική πυρκαγιά που έχει αλλάξει τη ζωή τους».

Όπως του επισημαίνουν σε σχετική επιστολή τους, «έχουν περάσει ήδη 110 ημέρες από τη θεσμοθέτηση των μέτρων στήριξης των πυρόπληκτων μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου και καμία μετεγγραφή πυρόπληκτου φοιτητή δεν έχει πραγματοποιηθεί, ούτε υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του μέτρου. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι οικογένειες που τα σπίτια τους επλήγησαν από τη πυρκαγιά, εκτός του ότι καλούνται να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες στις οποίες περιήλθαν, υποχρεούνται να διατηρούν φοιτητικά σπίτια και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, με επιπλέον οικονομική, αλλά και ψυχολογική επιβάρυνση όλων των μελών των οικογενειών. Ο χρόνος περνάει και όταν τελικά ολοκληρωθούν οι μετεγγραφές, οι φοιτητές θα έχουν χάσει μεγάλο αριθμό από παραδόσεις και υποχρεωτικά μαθήματα και θα υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να χάσουν το εξάμηνο.

Κύριε υπουργέ, παρακαλούμε  για την τήρηση των δεσμεύσεων σχετικά με το θέμα των μετεγγραφών πυρόπληκτων φοιτητών και την άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας, ώστε να  υπάρξει το συντομότερο δυνατόν μικρή έστω ανακούφιση των πληγέντων από τις συνέπειες της καταστροφής που ζήσαμε το καλοκαίρι».

naftemporiki.gr