Skip to main content

Δ. Τεμπονέρας στο Naftemporiki TV: Ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει πάνω σε αξίες και αρχές της αριστεράς

Ο Διονύσης Τεμπονέρας στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Αναφορικά με τη μη υποψηφιότητά του στις εκλογές αλλά και τον Στέφανο Κασσελάκη μίλησε το Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονέρας, στην εκπομπή «Rush Hour» με τον Τάκη Σπηλιόπουλο, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

«Επιλέγω να είμαι παρών, με τις ιδέες, τις αξίες και τις αρχές μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Πιο συγκεκριμένα το Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην απόφασή του να μη θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «επιλέγω να είμαι παρών, όχι εκλογικά σε μια πολιτική μάχη αλλά πολιτικά με τις ιδέες, τις αξίες και τις αρχές μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι μια συνειδητή επιλογή»

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι «Είναι μια συνειδητή επιλογή αυτή, προφανώς και είμαι στην πρώτη γραμμή και βοηθάω από εκεί που μπορώ καλύτερα, εκτιμώ σε αυτή τη φάση ότι μπορώ να προσφέρω πιο καλά χωρίς να έχω μια άμεση ενασχόληση με μια λεγόμενη εκλογική πολιτική μάχη».

«Έχουμε αποφασίσει ποια είναι η ταυτότητά μας»

Σε σχέση με το εάν ο Στέφανος Κασσελάκης έχει διαφοροποιήσει την ιδεολογική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τεμπονέρας σχολίασε ότι «τα κόμματα έχουν συλλογικές λειτουργίες και διαδικασίες και δημοκρατικά παίρνουν αποφάσεις, δεν έχει περάσει παρά ενάμισης μήνας περίπου από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το τελευταίο συνέδριο, όπου στο κείμενο που ψηφίσαμε ομόφωνα, έχουμε αποφασίσει ποια είναι η ταυτότητά μας, η πολιτική φυσιογνωμία και οι πολιτικές μας προτεραιότητες», ενώ πρόσθεσε ότι «από αυτό δεσμευόμαστε άπαντες, από την ηγεσία μέχρι και όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, βαδίζουμε όχι στο κενό αλλά πάνω στις αξίες και στις αρχές της αριστεράς όπως αυτές διαμορφώθηκαν στη μακρά περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα».

«Δεν κάνουμε ψηφοθηρία μέσω της θρησκείας ή της πατρίδας»

Τέλος ο κ. Τεμπονέρας σχολίασε πως «σεβόμαστε απολύτως την θρησκευτική συνείδηση και επιλογή όλων των πολιτών, βεβαίως ο καθένας μπορεί να έχει πλήρη ελευθερία, αυτό δεν το λέω εγώ αλλά το Σύνταγμα της χώρας, από εκεί και πέρα βεβαίως αυτό δεν το κοιτάμε από μια εκλογική οπτική».

«Δεν κάνουμε ψηφοθηρία μέσω της θρησκείας ή της πατρίδας όπως κάνουν ενδεχομένως άλλοι στη Νέα Δημοκρατία, εμείς ακριβώς προσπαθούμε και έχουμε πει ότι πρέπει να έχουμε πολιτικές παρεμβάσεις που θα προκαλέσουν στο μέλλον και τον περίφημο διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας αλλά και μια σειρά από ζητήματα που είναι πολύ σοβαρά και αφορούν τους πολίτες», κατέληξε.