Skip to main content

Ανδρουλάκης: Να μην αφήσουμε ακραία στοιχεία να αμαυρώσουν το Κοινοβούλιο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ EUROKINISSI

«Ημέρα ντροπής η χθεσινή, με βουλευτές να ανταλλάσσουν χυδαίες και ανεπίτρεπτες εκφράσεις εντός αυτής της αίθουσας»

Το χθεσινό επεισόδιο Φράγκου-Γραμμένου στη Βουλή αποδοκίμασε από το βήμα της ο Νίκος Ανδρουλάκης, κάνοντας λόγο για «ημέρα ντροπής για το ελληνικό Κοινοβούλιο, με βουλευτές να ανταλλάσσουν χυδαίες και ανεπίτρεπτες εκφράσεις εντός αυτής της αίθουσας και να χειροδικούν στο περιστύλιο».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως τίποτα δεν δικαιολογεί αυτές τις απαράδεκτες εικόνες.

Ανάλογα καυστικός ήταν και για τις αναφορές του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, για το ποιοι μπορούν να πάνε το Πάσχα στις εκκλησίες, καλώντας την ηγεσία της Εκκλησίας να πάρει θέση. «Είναι οι ίδιοι που δεν δίσταζαν, προσβάλλοντας τη χριστιανική πίστη να πουλούν δήθεν επιστολές του Ιησού. Δεν είναι αιρετικό κάποιος, για να πάρει λίγα ψηφαλάκια, να πλαστογραφεί ακόμα και το επίσημο δόγμα; Γιατί στο τέλος θα τρελαθούμε εδώ μέσα», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε:

«Είναι καθήκον μας να μην αφήσουμε ακραία στοιχεία να αμαυρώσουν τον θεσμό του Κοινοβουλίου. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να προστατεύουμε τον Κοινοβουλευτισμό, όχι μόνο στα λόγια αλλά και με πράξεις. Καθημερινά. Με τις πολιτική μας συμπεριφορά, αλλά και με τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες».

Ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε τη απόφαση του Αρείου Πάγου να αποκλείσει τους «Σπαρτιάτες» από τις ευρωεκλογές, υπογραμμίζοντας ότι «για τη συγκεκριμένη απόφαση συμβάλλαμε και εμείς με το υπόμνημα που καταθέσαμε. Άλλωστε, η αντιπαράθεση με τον φασισμό και την απανθρωπιά είναι αξιακή και δεν βασίζεται σε εκλογικούς υπολογισμούς», είπε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε «την παρέα του κ. Κασσελάκη, που δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσσει. Από την κρουαζιέρα με το κότερο, μας ενημερώνει ότι δεν θέλει τις ψήφους των “Σπαρτιατών” και λίγο μετά ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και ξάδερφός του δήλωσε ότι είναι ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των ακροδεξιών».

«Δεν καταθέσατε υπόμνημα για τους “Σπαρτιάτες”. Όταν πιεστήκατε, καταθέσατε μία δήλωση και για όλα αυτά λάβατε και τα συγχαρητήρια από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του καταδικασμένου εγκληματία Κασιδιάρη. Είχατε το θράσος μάλιστα να μας εγκαλέσετε επειδή κάναμε το καθήκον μας απέναντι στους νεοναζιστές εγκληματίες καταθέτοντας υπόμνημα, στην ώρα μας και όχι εκπρόθεσμα. Για κάποιους από εσάς, το βαρέλι δεν έχει πάτο», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Συμπλήρωσε βάλλοντας κατά της ΝΔ, πως «τη στρατηγική σας απέναντι στην ακροδεξιά, την αποκάλυψε η μαρτυριάρα κυρία Χριστοφιλοπούλου: η υποψηφιότητα Μπελέρη δεν έγινε με ευρωπαϊκά και εθνικά κριτήρια, αλλά με ψηφοθηρικά κίνητρα για να αντιμετωπίσετε τις εκλογικές απώλειες προς την ακροδεξιά».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε πυρά στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για την ακρίβεια, υπογραμμίζοντας ότι «για το μόνο που μπορεί να πανηγυρίζει ο κ. Μητσοτάκης είναι το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακρίβειας που του αξίζει δικαιωματικά. Στις 9 Ιουνίου οι πολίτες θα δώσουν την απάντηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ