Skip to main content

Νέα Αριστερά: Φουλ επίθεση στον Στ. Κασσελάκη για τις δαπάνες για την Υγεία

Nick Paleologos / SOOC

«Ο κ. Κασσελακης προτείνει μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία», τονίζει η Νέα Αριστερά

Επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε η Νέα Αριστερά κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως αγνοεί την υφιστάμενη δαπάνη επί Ν.Δ.. Τονίζει δε, στην ανακοίνωση, πως περικόπτει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσε για δαπάνες 7.5% στις εκλογές 2023 και «προτείνει ουσιαστικά μείωση των δαπανών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς:

«Κάθε φορά που ο κ. Κασσελάκης μιλά αναλυτικά για το πρόγραμμά του, αποκαλύπτεται η βαθιά άγνοιά του τόσο για τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας όσο και για το  πρόγραμμα του κόμματος του οποίου ηγείται. Το «ελληνικό του όνειρο» είναι η άλλη όψη της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινή του συνέντευξη δήλωσε πως η δημόσια επένδυση για την υγεία «πρέπει να είναι τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ».

Είναι προφανές πως δεν έχει ιδέα σε τι κατάσταση έχει περιέλθει η δημόσια υγεία από τις πολιτικές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

Και αυτό γιατί ο κ. Κασσελάκης έχει «ψαλιδίσει» όχι μόνο όσα υποσχόταν το κόμμα του στις τελευταίες εθνικές εκλογές (7.5%) αλλά αγνοεί και την υφιστάμενη δαπάνη των πολιτικών διάλυσης και υποχρηματοδότησης της δημόσιας υγείας και του ΕΣΥ.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: Το 2021 η δημόσια δαπάνη για την υγεία έφτασε στο 5,7%, ενώ τις επόμενες χρονιές κινήθηκε στα ίδια αναιμικά επίπεδα, που δεν αντιστοιχούν στις ανάγκες της κοινωνίας.

Ο κ. Κασσελάκης, λοιπόν, προτείνει ουσιαστικά μείωση των δαπανών στην δημόσια υγεία, ώστε να φτάσει σε επίπεδα χαμηλότερα απ’ ό,τι ισχύει σήμερα!

Η κοινωνία δεν έχει τίποτα να περιμένει από θαυματοποιούς, που ασκούνται σε ανέξοδες επικοινωνιακές φιέστες. Η δημόσια υγεία πρέπει να στηριχθεί άμεσα.

Η Νέα Αριστερά προτείνει η δημόσια δαπάνη για την υγεια να ευθυγραμμιστεί με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (7.7%) ώστε να μπουν οι βάσεις για ένα σταθερό και αποτελεσματικό δημόσια σύστημα υγείας για όλους και όλες».

Σημειώνεται πως σε συνέντευξή του στο OPEN ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει: «.Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ η επένδυση στην υγεία, αλλά πρέπει να είναι κάτι δυναμικό. Μπορείς να φέρεις τεράστια ανάπτυξη και αποκέντρωση επενδύοντας στην υγεία. Αν δεν επενδύσουμε στην υγεία και στην παιδεία, τι κάνουμε σαν χώρα;»