Skip to main content

Ά. Γεωργιάδης στο NaftemporikiTV: Εξαιρετικό όπλο για την Ελλάδα η υποψηφιότητα Μπελέρη

«Η εικόνα που παρουσιάζεται με ένα διαλυμένο σύστημα υγείας, δεν ισχύει. Έχει προβλήματα, όμως κάθε μέρα σώζει χιλιάδες ζωές»

Συνέντευξη στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής παραχώρησε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, και συγκεκριμένα στην εκπομπή Rush Hour με τη Νικόλ Λειβαδάρη.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη για τις Ευρωεκλογές, ο Υπουργός σημείωσε πως: «Η ΝΔ κατέληξε σε αυτήν υποψηφιότητα Φρέντι Μπελέρη γιατί ήθελε να δώσει φωνή στους Έλληνες της Β. Ηπείρου, των οποίων τα ανθρώπινα δικαιώματα, συστηματικά καταπατούνται από το αλβανικό κράτος. Ένα από τα πιο ισχυρά μέσα για να γίνει γνωστή αυτή η πραγματικότητα, είναι ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας, να μπορεί να τα λέει μέσα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Για την Ελλάδα θα είναι εξαιρετικό όπλο και θεωρώ την επιλογή του Πρωθυπουργού εξαιρετική και θλίβομαι διότι από την ώρα που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του κ. Μπελέρη, μια σειρά αναρτήσεων και δηλώσεων στελεχών των αντιπολιτευόμενων κομμάτων, κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να σέβονται το γεγονός ότι αυτός ο άνθρωπος είναι στη φυλακή διωκόμενος από το αλβανικό καθεστώς, όπως έλεγε και ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι χθες, του επιτίθενται. Αντί να χρησιμοποιήσουμε την υπόθεση αυτή ως ενωτική για την Ελλάδα υποψηφιότητα, την κάνουμε λόγο για να τσακωθούμε. Είναι πολύ μεγάλο λάθος. Η μεγαλύτερη διεθνοποίηση είναι η εκλογή του Φρέντι Μπελέρη και να μιλά γι’ αυτά που συμβαίνουν στη Β. Ήπειρο».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο σύστημα Υγείας. «Η εικόνα που παρουσιάζεται με ένα διαλυμένο σύστημα υγείας, δεν ισχύει. Έχει προβλήματα, όμως κάθε μέρα σώζει χιλιάδες ζωές. Στο νέο ΕΣΥ που οραματιζόμαστε, είναι η μεγαλύτερη συνέργεια μεταξύ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Με δική μου πρωτοβουλία έχουμε κάνει αίτημα στο Ταμείο Ανάκαμψης για να εξασφαλίσουμε ένα μεγάλο ποσό ώστε να προσφέρουμε δωρεάν υπηρεσίες απογευματινών χειρουργείων σε συμπολίτες μας όπου παραμένουν πάρα πολύ καιρό σε αναμονή. Αυτή τη στιγμή δεν έχει εγκριθεί, έχει κατατεθεί και αναμένουμε».

Για τις αυξήσεις τιμών στα φάρμακα

«Οι ελλείψεις που έχουμε στην αγορά στα φάρμακα, είναι εντοπισμένες στη ζώνη των φαρμάκων που κάνουν από 10 έως 15 ευρώ, είναι τα λεγόμενα φθηνά φάρμακα. Λόγω των μνημονιακών νόμων, είχαμε διαρκείς μειώσεις τιμών και παρά πολλά φάρμακα στην Ελλάδα πωλούνται κάτω από το κόστος τους και οι βιομηχανίες που τα παράγουν και τα πουλάνε, σταδιακά ή τα αποσύρουν τελείως στην ελληνική αγορά, είτε μειώνουν πολύ τις παραδόσεις τους γιατί πωλούν με ζημία. Αρά εκεί θα υπάρξουν λελογισμένες αυξήσεις τιμών προς την κατεύθυνση του ευρωπαϊκού μέσου όρου των δυο χαμηλότερων τιμών, έτσι ώστε η βιομηχανία να φέρνει τα φάρμακα στην Ελλάδα και να τα πουλάει. Στα φθηνά φάρμακα θα υπάρξουν ορισμένες ανατιμήσεις, αλλιώς δεν θα έχουμε φάρμακα. Θα αυξηθεί και η συμμετοχή των ασφαλισμένων».

Διαβάστε ακόμη

Μήνυμα Μπελέρη για την υποψηφιότητά του με τη Νέα Δημοκρατία