Skip to main content

Δημοσκόπηση Alco: Καταλογίζεται αλαζονεία στην κυβέρνηση – «Κανένα» κόμμα της αντιπολίτευσης αξιόπιστο για διακυβέρνηση

Οι συσπειρώσεις των κομμάτων σύμφωνα με το β΄μέρος της έρευνας

Τα ευρήματα δείχνουν  ότι οι ψηφοφόροι καταλογίζουν στο κυβερνών κόμμα αλαζονεία, πολλοί είναι οι υπουργοί με χαμηλές βαθμολογήσεις, ενώ μεγάλη είναι η δυσαρέσκεια για την ακρίβεια. Παράλληλα στην ερώτηση για το ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης το 44% απαντά «κανένα», σύμφωνα με το β’ μέρος της δημοσκόπησης της ALCO, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

Μετά από το  «κανένα», ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 13% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με 12%.

Παράλληλα, το 72% των πολιτών θεωρούν ότι η κατάσταση με την ακρίβεια έχει επιδεινωθεί, ενώ το 63% συμφωνεί με την αντιπολίτευση που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συμπεριφέρεται αλαζονικά.

Οι συσπειρώσεις και οι διαρροές

Αναφορικά με τις συσπειρώσεις αρνητική τάση καταγράφουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ σε πορεία ανόδου κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ, παραμένοντας ωστόσο σε χαμηλότερα επίπεδα από τα άλλα δύο κόμματα..

Η ΝΔ χάνει 4 μονάδες και κινείται στο 61%. Οι απώλειές της είναι κυρίως προς Ελληνική Λύση (7%), Νίκη (4%), αποχή (4%),  και σε αδιευκρίνιστη ψήφο το 15%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει τη συσπείρωσή του κατά 2 μονάδες, φτάνοντας στο 58%, με σημαντικές απώλειες προς τη Νέα Αριστερά (11%), προς αδιευκρίνιστη ψήφο (10%), προς ΠΑΣΟΚ (7%), προς ΚΚΕ (5%), προς Πλεύση (3%), προς Κόσμο του Π. Κόκκαλη (2%) και προς άλλο κόμμα σε ποσοστό 3%.

Το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει 4 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση και κινείται στο 76%, με το 12% των διαρροών να είναι αδιευκρίνιστο, το 3% να κινούνται προς την αποχή και προς το κόμμα Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου το ποσοστό να διαμορφώνεται στο 5%

 Η δημοφιλία των υπουργών

Δημοφιλέστερος υπουργός είναι ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας με 37% – με το «κανένας» και εδώ να προηγείται- με 37% – και ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης. Ακολουθούν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημοσκόπηση Alco: Ποιο είναι το εύρος των ποσοστών των κομμάτων