Skip to main content

Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή φωτ: ΙΝΤΙΜΕ, Λιάκος Γιάννης

Επιστροφή στα πολιτικά του καθήκοντα

Τέλος η στρατιωτική θητεία για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, καθώς αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου, ορκίζεται στη Θήβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», αύριο το πρωί στις 11:00 ξεκινάει η τελετή ορκωμοσίας της 2023 Β’ΕΣΣΟ στην οποία θα συμμετέχει – ανάμεσα στους 1300 περίπου νεοσύλλεκτους οπλίτες -και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στο πλαίσιο της τελετής ορκωμοσίας ο Στέφανος Κασσελάκης θα υψώσει τη «δεξιά» χείρα και θα επαναλάβει μαζί με τους υπόλοιπους οπλίτες τον όρκο ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρει «Ορκίζομαι να φυλάττω πίστιν εις την Πατρίδα. Υπακοήν εις το Σύνταγμα, τους Νόμους και τα Ψηφίσματα του Κράτους».

Την τελετή θα παρακολουθήσουν συγγενείς, γονείς και φίλοι των νεο ορκισθέντων, ανάμεσα στους οποίους θα είναι και ο σύζυγος του Στέφανου Κασσελάκη, Τάιλερ Μάκμπεθ.

Μετά τη λήξη της τελετής ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως και οι υπόλοιποι νεοσύλλεκτοι, θα φορέσουν τα πολιτικά τους ρούχα και θα λάβουν την άδεια ορκωμοσίας, η οποία για τον κ. Κασσελάκη θα είναι μικρότερη καθόσον στις 3 Απριλίου θα περάσει για τελευταία φορά την πύλη του στρατοπέδου.

Έπειτα θα παραδώσει την στρατιωτική του ταυτότητα, θα πάρει την πολιτική και θα επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Η σύντομη στρατιωτική θητεία

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) στη Θήβα στις 15 Μαρτίου.

Εκεί υπηρέτησε τη θητεία των 20 ημερών και όχι 15, όπου δεν ζήτησε καμία ειδική μεταχείριση σε σχέση με τους υπόλοιπους στρατιώτες του στρατοπέδου.

Η παρέλαση

Καθώς, ημερολογιακά, εντός της σύντομης θητείας του μεσολάβησε η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου, ο πρόεδρος του ΣΤΡΙΖΑ παρέλασε στην τοπική στρατιωτική παρέλαση στη Θήβα.κάτι που ζήτησε από μόνος του.

Δεν άργησαν όμως τα σχόλια, καθώς λίγη ώρα αργότερα κακό χαρακτηρίστηκε η κίνησή του αυτή από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θάνο Πλεύρη.

Αιχμές Πλεύρη για την παρέλαση Κασσελάκη – Βολές και κατά της ηγεσίας του στρατού