Skip to main content

Ν. Δένδιας: Η πρόταση δυσπιστίας είναι πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη

Τι δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας από το βήμα της Βουλής

«Η υποβληθείσα πρόταση δυσπιστίας είναι κατ΄ αρχήν, κατά την κρίση μου βεβαίως, πολιτικά εσφαλμένη, αλλά είναι και κάτι βαρύτερο, είναι και θεσμικά επικίνδυνη», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συνεδρίαση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Για Τέμπη: Ουδείς έχει μονοπώλιο πατριωτικών αισθημάτων και ουδείς βεβαίως έχει μονοπώλιο κοινωνικής ευαισθησίας

Ο ΥΕΘΑ αναφερόμενος στα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη τόνισε ότι «το έχω επαναλάβει πολλές φορές, ουδείς έχει μονοπώλιο πατριωτικών αισθημάτων και ουδείς βεβαίως έχει μονοπώλιο κοινωνικής ευαισθησίας. Ιδιαίτερα όσον αφορά τη βαθύτατη θλίψη που προκαλεί μια τεράστια καταστροφή, μια τραγωδία όπως αυτή των Τεμπών. Στεκόμαστε όλοι, το σύνολο της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, με συντριβή μπροστά στις οικογένειες των θυμάτων και συμμετέχουμε όλοι με συντριβή στην οδύνη που έχει προκαλέσει το τραγικό αυτό δυστύχημα».

«Απαίτηση του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών»

Πρόσθεσε επίσης ότι «αντιλαμβανόμαστε νομίζω όλοι την απαίτηση του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος, για την απόδοση ευθυνών, για την απόδοση ποινικών ευθυνών, τελικά για την απονομή δικαιοσύνης».

«Η υποβληθείσα πρόταση δυσπιστίας είναι πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη»

Ο Νίκος Δένδιας σχολίασε την πρόταση δυσπιστίας και απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση δήλωσε «το ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε σήμερα στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας είναι εάν η πρόταση δυσπιστίας αποτελεί ένα βήμα ικανοποίησης αυτής της απαίτησης του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας για δικαιοσύνη. Και μου επιτρέπετε να σας απαντήσω ευθέως στο ρητορικό ερώτημα: Δεν είναι ένα τέτοιο βήμα η υποβολή και συζήτηση αυτής της πρότασης. Η υποβληθείσα πρόταση δυσπιστίας είναι κατ΄ αρχήν, κατά την κρίση μου βεβαίως, πολιτικά εσφαλμένη, αλλά είναι και κάτι βαρύτερο, είναι και θεσμικά επικίνδυνη».

Στη συνέχεια εξήγησε ότι «εξηγώ κατ΄ αρχήν στο επίπεδο του θεσμικού πλαισίου. Η πρόταση δυσπιστίας αμφισβητεί ευθέως θεμελιώδεις κανόνες που διέπουν την λειτουργία του κράτους, την λειτουργία των θεσμών.

Δευτερογενώς, στο πολιτικό πλαίσιο, δεν διατυπώνει οποιαδήποτε πρόταση, οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση στα ζητήματα τα οποία θίγει. Θα έρθω όμως σε αυτό μετά».

«Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της»

Κλείνοντας δήλωσε ότι «να προσλάβουμε με σοβαρότητα, με απόλυτη σοβαρότητα, με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων, τον θεσμικό μας ρόλο ως κοινοβουλευτική παρουσία. Και να κάνουμε αυτό που το Σύνταγμα και η κοινωνία περιμένει από εμάς. Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, απονέμοντας αυτό που αξίζει, ως απόλυτο σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας».

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση δυσπιστίας: Σφοδρή διαμάχη για τις δηλώσεις Ν. Παππά περί προσυνεννόησης της αντιπολίτευσης – Live η συζήτηση