Skip to main content

Πρόταση δυσπιστίας- Ο. Κεφαλογιάννη: Οι οικογένειες των θυμάτων δεν ενδιαφέρονται για πολιτικά παιχνίδια

«Σταματήστε επιτέλους να παίζετε με τους θεσμούς»

«Μια ακόμα κίνηση πολιτικής απελπισίας» χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας που συζητείται στην Βουλή, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η κυρία Κεφαλογιάννη, κάλεσε να υπάρξει «σεβασμός. Σεβασμός στους ανθρώπους που θρηνούν. Σεβασμός την κοινωνία που μας ακούει και απαιτεί από όλους ήθος και ενσυναίσθηση. Να αφήσουμε την Ελληνική Δικαιοσύνη να κάνει απερίσπαστη το έργο της. Μην δυναμιτίζετε και ναρκοθετείτε το σταθερό και υγιές πολιτικό περιβάλλον που χρειάζεται ο τόπος»

Επισήμανε ότι το ηχητικό υλικό των συνομιλιών του σταθμάρχη με τους μηχανοδηγούς και το δήθεν πρόσθετο στοιχείο που παρουσιάστηκε σε ένα δημοσίευμα «δεν είναι άλλο για ένα υλικό που βρίσκεται ακέραιο στην Δικαιοσύνη και έχει παρουσιαστεί στα ΜΜΕ πριν ένα έτος».

«Εμμονικές αναφορές στο πρόσωπο του πρωθυπουργού»

Κάλεσε την Αντιπολίτευση να απαντήσει «για τα πραγματικά κίνητρα της πρωτοβουλίας κατάθεσης αυτής της Πρότασης Δυσπιστίας» για την έλλειψη και μη προσκόμιση του οποιουδήποτε στοιχείου, σημειώνοντας ότι «οι εμμονικές σας αναφορά στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού στόχο έχουν την δημιουργία εντυπώσεων». Η υπουργός, διερωτήθηκε «που υπάρχει συγκάλυψη; Την στιγμή μάλιστα που δεν έχει διατυπωθεί η οποιαδήποτε κατηγορία από κανένα κόμμα. Ποιο από τα κόμματα που μας καταγγέλλει για συγκάλυψη διατύπωσε συγκεκριμένες κατηγορίες. Αλλά η λέξη αυτή της “συγκάλυψης” είναι μια φράση που παράγει τίτλους, εντυπώσεις, όμως πέρα από τους τίτλους και τις εντυπώσεις υπάρχουν οι οικογένειες των θυμάτων που θρηνούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και δεν ενδιαφέρονται για πολιτικά παιχνίδια». Η υπόθεση των Τεμπών, υπογράμμισε η υπουργός «βρίσκεται στην Δικαιοσύνη και δεν εξαιρεί κανένα ευθυνών που υπάρχουν»

Η υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει και με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των ομογενών μας για την επιστολική ψήφο διευκρινίζοντας ότι «αυτό που έγινε είναι ατυχέστατο και ασφαλώς καταδικαστέο αλλά η Κυβέρνηση έχει σαφές ότι δεν θέλει να πλανώνται αναπάντητα ερωτήματα. Για τον λόγο αυτό, διατάχθηκε από την πρώτη στιγμή εσωτερική έρευνα παράλληλα με τις έρευνες που διεξάγονται από την Αρχή Προσωπικών Δεδομένων και από την Δικαιοσύνη». H NΔ, τόνισε «επί 50 χρόνια υπηρετεί με συνέχεια και συνέπεια είτε ως Κυβέρνηση ή Αντιπολίτευση του θεσμούς του Κράτους Δικαίου».

«Σταματήστε επιτέλους να παίζετε με τους θεσμούς»

Η κυρία Κεφαλογιάννη σχολίασε και τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη «για πρόσκληση διεθνών παρατηρητών στις εκλογές» λέγοντας πως αυτές «είναι προσβολή στους θεσμούς και την ίδια την Δημοκρατία. Σίγουρα, δεν εξυπηρετούν τον εθνικό στόχο. Και δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική» Κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ «να σταματήσετε επιτέλους να παίζετε με τους θεσμούς και τα κεκτημένα της χώρα μας».

Η κυρία Κεφαλογιάννη, ανέδειξε τις οικονομικές και αναπτυξιακές επιτυχίες της χώρα που έχει σημειώσει η αποτελεσματική πολιτική της Κυβέρνησης της ΝΔ. Εστίασε στο χαρτοφυλάκιο του Τουρισμού και τις προοπτικές του λέγοντας ότι «η ανάπτυξή του δεν περιορίζεται μόνο σε οικονομικά αποτελέσματα αλλά έχει και ισχυρό κοινωνικό πρόσωπο». Η χρονιά που μας πέρασε, είπε η κυρία Κεφαλογιάννη «ήταν χρονιά αναφοράς και επιβεβαιώνει την ανθεκτικότητα και την δυναμική του. Οι εκτιμήσεις και για το 2024, μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε» και με «μακροχρόνια στόχευση εργαζόμαστε για να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη από την τουριστική ανάπτυξη, διασφαλίζοντας με ένα λεπτομερές σχέδιο τα αποτελέσματα αυτά για τις επόμενες γενιές» με όραμα.