Skip to main content

Κ. Πιερρακάκης: Έρχεται πλατφόρμα για το bullying – Επανέρχεται η 5ήμερη αποβολή

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Φωτ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

«Η πρώτη διαχείριση τέτοιων περιστατικών θα γίνεται εντός του σχολείου, για τα πιο βαριά περιστατικά θα υπάρχουν άλλες επιστημονικές επιτροπές»

Σε καταγγελίες για bullying θα μπορούν να προχωρούν μέσω πλατφόρμας που ετοιμάζεται οι γονείς και οι μαθητές από το Γυμνάσιο και πάνω, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Η πρώτη διαχείριση τέτοιων περιστατικών θα γίνεται εντός του σχολείου, για τα πιο βαριά περιστατικά θα υπάρχουν άλλες επιστημονικές επιτροπές που θα επιλαμβάνονται» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας σήμερα, Τρίτη, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του bullying θα επανέλθει και η πενθήμερη αποβολή, όπως και ο διαχωρισμός της απουσίας σε δικαιολογημένη και αδικαιολόγητη, ενώ προβλέπεται να διευκολύνεται η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για ειδικές περιπτώσεις θυτών.

«Τελείωσε η εποχή της ανομίας στα πανεπιστήμια»

Στον απόηχο των αστυνομικών επιχειρήσεων σε Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου και ΑΠΘ, ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι «η εποχή της ανομίας στα πανεπιστήμια χωρίς συνέπειες τελείωσε».

Νομίζω πως είναι αυτό ακριβώς που ζητάει η ελληνική κοινωνία και αυτό θα διαφυλάξει το ελληνικό πανεπιστήμιο από όλους που το επιβουλεύονται» πρόσθεσε.

Ενδιαφέρον από ξένα πανεπιστήμια

Ο υπουργός Παιδείας μίλησε για ενδιαφέρον από ξένα πανεπιστήμια για την ίδρυση και λειτουργία παραρτημάτων τους στην Ελλάδα.

Είπε επίσης ότι Έλληνες καθηγητές που βρίσκονται σε πανεπιστήμια του εξωτερικού προσθαούν να κινήσουν τα πανεπιστήμιά τους να ενδιαφερθούν για αυτή την προοπτική.

«Δεν είναι μόνο τα παραρτήματα των ξένων πανεπιστημίων, είναι και τα δημόσια ΑΕΙ και οι συνέργειες που θα προκύψουν μέσα από την διεθνοποίησή τους. Θα στηθούν κοινά μεταπτυχιακά με μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού, ο στόχος είναι να πούμε πως τα δέκα κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού δημιούργησαν κοινά μεταπτυχιακά με ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια και από την άλλη να έχουμε παραρτήματα δέκα μεγάλων πανεπιστημίων του εξωτερικού που θα εγκατασταθούν στη χώρα μας» συμπλήρωσε.