Skip to main content

Κουτσούμπας: Γιατί ορισμένοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι με το «sugar daddies»;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

«Πάψτε να υπερασπίζεστε τη σαπίλα, τη διαφθορά, τον εκφυλισμό, την οικονομική εξάρτηση, την εκμετάλλευση»

Επέμεινε και την Παρασκευή στις χθεσινές αναφορές του περί «sugar daddies» ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δ. Κουτσούμπας: Η επιβολή διδάκτρων οδηγεί φοιτήτριες να αναζητούν «sugar daddies»

Μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σημείωσε πως «το ΚΚΕ ξέρετε καλά πως στην εκμετάλλευση δεν έκλεισε ποτέ τα μάτια. Πάντα την κατήγγειλε και την αποκάλυπτε μιλώντας με ονόματα. Το ίδιο έκανε και χθες στη Βουλή. Γιατί ορισμένοι εμφανίζονται σοκαρισμένοι; Γιατί αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της. Δεν ενοχλείστε που όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, αλλά ενοχλείστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια και βάζουν εσάς να απολογείστε για το σάπιο σύστημα σας.

Γιατί λοιπόν δεν καταγγέλλετε το ότι κυκλώματα, ολόκληρες εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με αυτόν τον τρόπο φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα για τις σπουδές, στις χώρες της αναπτυγμένης Ευρώπης;

Να ορίστε, και οι διαφημίσεις που προτρέπουν σε αυτό. Μία από τη Σουηδία και μία από τη Δανία. Τις βλέπετε κυρίες και κύριοι βουλευτές; Τις βλέπετε; Τις καταθέτω στα πρακτικά. Αυτούς τους αλητήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε και όχι φυσικά τις γυναίκες – θύματα της εκμετάλλευσης.

Αντί κι εσείς λοιπόν να καταγγείλετε όλους αυτούς, καταγγέλλετε το ΚΚΕ. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημά σας. Μη τυχόν και αποκαλυφθεί αυτή η σαπίλα του δήθεν όμορφου αγγελικά πλασμένου κόσμου σας», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε:

«Εμείς μπορούμε να απευθυνόμαστε στις νέες κοπέλες, να τις κοιτάμε στα μάτια και να τις καλούμε να πορευτούμε μαζί στους αγώνες για να διαμορφώνονται “ρωγμές” στο “τείχος” που ορθώνει η σύγχρονη σήψη του καπιταλισμού απέναντι στους λαούς όλης της ΕΕ, γυναίκες και άνδρες. Όσο και αν προσπαθούν, η κυβέρνηση ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, άλλοι εδώ μέσα, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, να εμφανιστούν και εδώ μέσα ως “υπερασπιστές των δικαιωμάτων των γυναικών” και της λεγόμενης “ισότητας των φύλων”, έχουν διαμορφώσει μια κόλαση με τις πολιτικές τους για τις γυναίκες των εργατικών, λαϊκών δυνάμεων.

Πάψτε να υπερασπίζεστε τη σαπίλα, τη διαφθορά, τον εκφυλισμό, την οικονομική εξάρτηση, την εκμετάλλευση. Ναι, όλοι σας εδώ μέσα πάτε να κρύψετε ότι ενιαία υπερασπίζεστε τις κατευθύνσεις της ΕΕ και την αντιλαϊκή στρατηγική της απέναντι στις γυναίκες.

Καλείτε τις εργαζόμενες να “συμφιλιωθούν” με την εργασιακή ζούγκλα, τα ακανόνιστα ωράρια, για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών κολοσσών. Καλείτε τις γυναίκες να συμφιλιωθούν με τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες φροντίδας και προστασίας των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ, των ατόμων με αναπηρία. Γιατί όλα αυτά αποτελούν “κόστος” για το κράτος και το κεφάλαιο.

Είδαμε τη δήθεν ευαισθησία σας, κύριοι και κυρίες της κυβέρνησης, απέναντι στα δικαιώματα της αναπληρώτριας εκπαιδευτικού στο Ηράκλειο Κρήτης, η οποία βρίσκεται σε δίδυμη κύηση και δικαιούται μόλις 15 ημέρες αναρρωτική άδεια! Έφτασε η υφυπουργός Παιδείας να ισχυριστεί ότι “δεν αλλάζει η νομοθεσία και θα μπορούσε να τελειώσει εκεί” η συζήτηση. Ούτε λίγο, ούτε πολύ προκλητικά λέτε ότι δεν έπρεπε να μείνει έγκυος ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός. Έτσι αντιμετωπίζετε και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας; Ή μήπως με αυτά που λένε οι επιχειρηματικοί κολοσσοί σε νέες εργαζόμενες, προτείνοντας μάλιστα να βάλουν στην “κρυοσυντήρηση” τη δημιουργία οικογένειας;», είπε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ και κατέληξε:

«Καλούμε κάθε γυναίκα να δυναμώσει τον αγώνα για να ανατραπούν οι οικονομικοί-κοινωνικοί-πολιτιστικοί παράγοντες που γεννούν τους δράστες- “τέρατα” που φτάνουν μάλιστα μέχρι και σε γυναικοκτονίες και αφήνουν τις γυναίκες ευάλωτες.

Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ μπορεί να γίνει ουσιαστικό στήριγμα στον αγώνα για να ξεριζώσουμε τη γενεσιουργό μορφή βίας, δηλαδή αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης, που έχει στο dna του τη γυναικεία ανισοτιμία και καταπίεση.

Σε αυτόν τον δρόμο κάθε γυναίκα μπορεί να βρει το θάρρος, την αντοχή να αλλάξει μαχητικά τη ζωή της».

Κ. Μητσοτάκης: Ριζική τομή το ν/σ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια – Απαράδεκτη η δήλωση Κουτσούμπα για «sugar daddies»