Skip to main content

ΚΚΕ για Μητσοτάκη: Τα κυβερνητικά μέτρα εξαντλούνται σε «ασπιρίνες» κοροϊδίας

EUROKINISSI

«Τα κυβερνητικά μέτρα εξαντλούνται σε «ασπιρίνες» κοροϊδίας και «απροειδοποίητα» τηλεοπτικά σόου του πρωθυπουργού», τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, σχετικά με την σημερινή επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη σε σούπερ μάρκετ, στο πλαίσιο της εφαρμογής των νέων μέτρων για την ακρίβεια.

Αναλυτικά, το ΚΚΕ σημειώνει: «Όσο οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι στα επίπεδα του 2009 και εξανεμίζονται από την τεράστια αύξηση των τιμών, όσο οι φόροι στα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης παραμένουν άθικτοι για να εξασφαλίζουν τα πλεονάσματα και όσο η κερδοφορία των ομίλων, ανάμεσά τους και των σούπερ μάρκετ, παραμένει στο απυρόβλητο, τόσο τα κυβερνητικά μέτρα θα εξαντλούνται σε “ασπιρίνες” κοροϊδίας και “απροειδοποίητα” τηλεοπτικά σόου του πρωθυπουργού».

Το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «προφανώς και δεν έχουμε αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας. Είναι μια συνεχιζόμενη μάχη, όπως έχουμε πει πολλές φορές, αλλά πιστεύω ότι είναι ένα σημαντικό βήμα, διαρθρωτικό βήμα, το οποίο αφορά την ίδια τη λειτουργία της αγοράς, το οποίο τελικά θα έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Αυτό ελπίζουμε».