Skip to main content

ΣΥΡΙΖΑ: Πυρ κατά ριπάς από τον Γ. Τσίπρα κατά Κασσελάκη

Dimitris Peristeris / SOOC

Ο διευθυντής της Κ.Ο. του κόμματος έθεσε ευθέως θέμα ηγεσίας ακόμη και πριν τις ευρωεκλογές - «Θα βοηθούσε πάρα πολύ να επιστρέψει, ο Αλέξης Τσίπρας»

Κατά ριπάς «πυροβολεί» τον Στέφανο Κασσελάκη, ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, θέτοντας ευθέως θέμα ηγεσίας ακόμη και πριν τις ευρωεκλογές,  ενώ παράλληλα σημείωσε ότι καλό αποτέλεσμα για τις ευρωεκλογές είναι «μίνιμουμ, η δεύτερη θέση».

Ενώ απορρίπτει την ιδέα για συλλογική ηγεσία που θα οδηγήσει το κόμμα στις ευρω-κάλπες, σημειώνει παράλληλα: «Αν δεν υπάρξει συνεννόηση ( σσ: με τον Στ. Κασσελάκη), να υπάρξει ένας άνθρωπος που θα συγκεντρώνει τη συναίνεση όλων μας, ομόφωνα, να προχωρήσουμε μέχρι τις Ευρωεκλογές», είπε ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στα  «Παραπολιτικά 90,1».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε την πολιτική λειτουργία μέχρι τις Ευρωεκλογές. Αν εξασφαλιστεί και έχουμε καλό αποτέλεσμα, μπορεί να μη χρειαστεί να αλλάξουμε ηγεσία. Το καλό αποτέλεσμα το μίνιμουμ είναι η δεύτερη θέση», είπε συγκεκριμένα.

Σχετικά με την σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματεία ανέφερε ότι ελπίζει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι παρών, ενώ για το ερωτηματολόγιο, φέρνοντας ως παράδειγμα το ερώτημα «Τι πρέπει να αλλάξει ο Στέφανος Κασσελάκης στο κόμμα;»  υπογράμμισε: Είναι άλλο πράγμα να ρωτήσεις τι πρέπει να αλλάξει, τι πρέπει να αλλάξουμε. Ο πρόεδρος δεν έχει εξουσίες να ρωτήσει ο ίδιος κάποια πράγματα»

«Ούτε στη Νέα Δημοκρατία δεν θα υπήρχε αυτό το ερώτημα», τόνισε.

«Το αδιαμεσολάβητο δεν είναι κακό, όσο περισσότερη επαφή υπάρχει με την κοινωνία και τα μέλη είναι το καλύτερο για έναν ηγέτη. Αδιαμεσολάβητο όμως δεν σημαίνει “κάνω ό,τι θέλω”», σημείωσε με νόημα.

Τέλος, ερωτηθείς για τον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε: «Θα βοηθούσε πάρα πολύ να επιστρέψει. Δεν τον έχει ανάγκη μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο προοδευτικός κόσμος της χώρας μας».

ΣΥΡΙΖΑ: Σε τεντωμένο σχοινί η νέα συνεδρίαση της Π.Γ. – Το χρονικό της σύγκρουσης και τα σενάρια

 Σε τεντωμένο σχοινί η νέα συνεδρίαση της Π.Γ.

Στη σημερινή δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρεται η μετωπική σύγκρουση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ηγεσία και σε κορυφαία στελέχη του κόμματος. Μία ημέρα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση, το καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ συγκαλείται εκ νέου το απόγευμα, οπότε και θα κριθεί αν θα υπάρξει βαλβίδα αποσυμπίεσης, δύο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη έναρξη του συνεδρίου ή αν θα επανακατατεθεί η πρόταση σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που θα φέρει στο προσκήνιο και ζήτημα ηγεσίας.