Skip to main content

Μ. Συρεγγέλα στο Naftemporiki TV: Διγλωσσία των άλλων κομμάτων για την επιστολική ψήφο

Η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Μαρία Συρεγγέλα, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Μαρία Συρεγγέλα, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Συνέντευξη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «Rush Hour» με τη Νικόλ Λειβαδάρη, παραχώρησε η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα

Αναφορικά με την επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές, σχολίασε πως «αυτή η συζήτηση δεν έγινε μόνο αυτές τις ημέρες, είχε γίνει και το 2019 όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών ο Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε γίνει και μετά με υπουργό Εσωτερικών, τον κ. Βορίδη».

«Το ζητάνε και οι ίδιοι οι άνθρωποι, έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν τον κ. Κασσελάκη ο οποίος είναι και ο ίδιος απόδημος, να μιλάει υπέρ των αποδήμων, να μιλάνε υπέρ της επιστολικής ψήφου».

Η γραμματέας της Π.Ε. της Ν.Δ. τόνισε πως «όλες οι δικλείδες ασφαλείας που υπάρχουν για τις ευρωεκλογές, θα ήταν και για τις εθνικές εκλογές».

«Εγώ βλέπω από την πλευρά των άλλων κομμάτων μια διγλωσσία, εδώ μπήκανε κόμματα στη λογική να ψηφίσουν για αντισυνταγματικότητα ενός νόμου που μέσα στις επιτροπές είπαν ότι επί της αρχής τον ψηφίζουν, άρα μάλλον από την άλλη μεριά δημιουργείται το πρόβλημα» σημείωσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η κ. Συρεγγέλα σε σχέση με τα ομόφυλα ζευγάρια ανέφερε πως «το κράτος έρχεται να θέσει κάποιες βάσεις νομικές ώστε τα παιδιά να έχουν ίσα δικαιώματα».

«Οι απόψεις της εκκλησίας είναι σεβαστές, η πολιτεία είναι αυτή που νομοθετεί» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «στη Ν.Δ. θα ακουστούν όλες οι απόψεις, θα είναι σεβαστές όλες οι απόψεις, αλλά στο τέλος όταν θα σηκωθούμε από το τραπέζι της σύσκεψης όπου ο καθένας θα πει την γνώμη του, αμέσως μετά θα είμαστε όλες και όλοι ενωμένες και ενωμένοι».

Τέλος, η κ. Συρεγγέλα σχολίασε πως «από την πρώτη στιγμή είχε θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι δεν πρέπει να υπάρχει κομματική πειθαρχία σε θέματα συνείδησης». Όπως είπε, «οι υπουργοί έχουν μια παραπάνω ευθύνη από την στιγμή που είναι μέλη της κυβέρνησης, αλλά ταυτόχρονα όμως είναι και βουλευτές, οπότε και εκεί τίθεται το ζήτημα να μην υπάρχει κομματική πειθαρχία σε θέματα συνείδησης».

«Σαφώς όσοι μετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα έχουν μια παραπάνω ευθύνη, αλλά σε κάθε περίπτωση όταν είναι και βουλευτές έχουν και τα θέματα συνείδησης» επανέλαβε και ζήτησε να μην προτρέχουμε, αναμένοντας την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο.