Skip to main content

Κορωνοϊός: Συνάντηση Αδ. Γεωργιάδη και Ειρ. Αγαπηδάκη με τον Σ. Τσιόδρα

Φωτ. Χ/ Υπουργείο Υγείας

Στο επίκεντρο της συζήτησης τα δεδομένα για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τον κορωνοϊό βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε με τον Σωτήρη Τσιόδρα, σήμερα Παρασκευή, η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σε ανάρτηση του υπουργείου Υγείας στα κοινωνικά δίκτυα αναφέρεται ότι «ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη συναντήθηκαν με τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σωτήρη Τσίοδρα. Στο επίκεντρο της συζήτησης τα δεδομένα για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα».

Η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφία στο γραφείο του νέου υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Κορωνοϊός: Αύξηση 44% στις εισαγωγές σε νοσοκομεία – 57 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Υπενθυμίζεται ότι αύξηση παρουσιάζουν οι ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος (κορωνοϊός, ιοί γρίπης και αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV), σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για το διάστημα 25-31 Δεκεμβρίου.

Κορωνοϊός: Αύξηση 44% στις εισαγωγές σε νοσοκομεία – 57 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Η COVID-19 παρουσιάζει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα, ενώ οι εισαγωγές σε νοσοκομεία καταγράφουν αύξηση 44% και είναι υψηλότερες από την αντίστοιχη εβδομάδα του 2022. Αύξηση επίσης καταγράφουν και οι διασωληνώσεις ασθενών με κορωνοϊό, ενώ στην Ελλάδα έχουν συνολικά ανιχνευτεί 179 στελέχη της υποπαραλλαγής JN.1.

Κορωνοϊός – Υποπαραλλαγή JN.1: Τα 11 συμπτώματα και η ταχεία εξάπλωση 

Σημαντική αύξηση παρουσιάζει και η δραστηριότητα της γρίπης και την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 3 νέοι θάνατοι.

Συστάσεις ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων

Την τήρηση βασικών μέτρων για προστασία από τον κορωνοϊό και τη γρίπη συστήνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων μετά τις γιορτές, τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού (λοιμώξεις από τον ιό SARS-CoV-2, γρίπη κ.α.) στο σχολικό περιβάλλον, συστήνεται η τήρηση βασικών μέτρων από καθηγητές, μαθητές και λοιπό προσωπικό.

Κορωνοϊός – γρίπη: Συστάσεις ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων – Τα μέτρα προστασίας