Skip to main content

Δόμνα Μιχαηλίδου: Νέα υπουργός Εργασίας μετά τον ανασχηματισμό

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINSSI

Η κ. Μιχαηλίδου διαδέχεται στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μετακινήθηκε στη θέση του υπουργού Υγείας

Στη θέση της υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τοποθετήθηκε η Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν στη σύνθεση της κυβέρνησης.

Η κ. Μιχαηλίδου διαδέχεται στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μετακινήθηκε στη θέση του υπουργού Υγείας.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Βιογραφικό

Η κ. Μιχαηλίδου είναι οικονομολόγος και ακαδημαϊκός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά και σπούδασε οικονομικά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, απ’ όπου και κατέχει μεταπτυχιακό στις Αναπτυξιακές Σπουδές και διδακτορικό στην ανάπτυξη και στις οικονομικές κρίσεις.

Εργάστηκε ως λέκτορας στα πανεπιστήμια του Cambridge και του UCL, ως σύμβουλος σε φορείς κρατών όπως η Βραζιλία, το Ιράν, η Ουγκάντα, η Γαλλία και σε Οργανισμούς, όπως ο ΟΗΕ, ο ΟΟΣΑ (OECD) και το Βρετανικό Συμβούλιο.

Έπειτα από 11 χρόνια στο εξωτερικό, επέστρεψε στην Ελλάδα ως οικονομολόγος για την Εργαλειοθήκη Ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ και από το 2017, ανέλαβε τη θέση του συμβούλου μεταρρυθμίσεων του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το 2019, έγινε το νεότερο μέλος της κυβέρνησης σε ηλικία 31 ετών.  Ως υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Πρόνοιας και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, εξελέγη βουλευτής στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων. Μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, ορίστηκε υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων της ειδικής αγωγής και της λειτουργίας των επαγγελματικών λυκείων.

Ανασχηματισμός: Όλες οι αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης