Skip to main content

Ο Γιώργος Σταθάκης «αποχαιρετά τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν υπάρχει πια»

(EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

«Η Αριστερά δεν έχει θέση στο “κόμμα Κασσελάκη-Παπά-Πολάκη”» αναφέρει σε άρθρο του ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Λάβρος κατά του Στέφανου Κασσελάκη και του ηγετικού πυρήνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται ο Γιώργος Σταθάκης, πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε άρθρο του με τίτλο «Αποχαιρετώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν υπάρχει πια».

Στο άρθρο του που δημοσιεύεται συγκεκριμένα στο news247.gr ο κ. Σταθάκης αναφέρει πως «το ‘ταξίδι του ΣΥΡΙΖΑ’ έκλεισε οριστικά με την εκλογή Κασσελάκη» και εκφράζει την άποψη πως «η Αριστερά δεν έχει θέση στο “κόμμα Κασσελάκη-Παπά-Πολάκη”». Όπως σημειώνει, η νίκη της «τάσης Κασσελάκη» στις εσωκομματικές εκλογές «στρέφει οριστικά το ΣΥΡΙΖΑ στον ‘λαϊκισμό’ και την πολιτική και ιδεολογική αναβίωση ενός κόμματος που προσομοιάζει στο πάλαι ποτέ, – εκτός τόπου και χρόνου πλέον, ‘παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ’».

Ασκώντας δριμεία κριτική στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «μία απολίτικη ρευστή φιγούρα (θαυμαστής του Μητσοτάκη, ψήφισε Παπανδρέου, αλλά τελικά είναι Αριστερός)» που «δεν έχει παρά θολές ιδέες για την ιστορία της χώρας, την πολιτική, την Ευρώπη, τα πολιτικά ρεύματα σκέψης, την πολιτική της Ν.Δ. στα ‘μεγάλα θέματα’, την γεωπολιτική, την ίδια τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ». «Ως μη πολιτικός δεν θα όφειλε φυσικά να γνωρίζει. Επιβάλλεται όμως εφόσον εμφανίζεται ως κάποιος που μοναδικό του προσόν, κατά το ισχυρισμό του, είναι ότι ‘εγώ είμαι αυτός που μπορεί να νικήσει το Μητσοτάκη’ (‘εκεί που απέτυχε ο Τσίπρας’)» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Επικρίνει παράλληλα τον κ. Κασσελάκη ότι «επενδύει στην Τραμπική φαντασίωση της αδιαμεσολάβητης σχέσης με τη μάζα, του ‘εγώ μιλάω με την κοινωνία απευθείας και δεν χρειάζομαι το κόμμα’».

Κλείνοντας το άρθρο του σημειώνει πως «το αριστερό κοινό που εγκατέλειψε το ΣΥΡΙΖΑ το 2023 είναι μεγάλο, σίγουρα η πλειοψηφία των 15 μονάδων που απώλεσε. Και η τάση συνεχίζεται». «Οι Αριστεροί και Αριστερές θα κρίνουν και είμαστε πολλοί» καταλήγει.