Skip to main content

Απάντηση Ράμμου σε Μητσοτάκη: «Θίγεται η τιμή και υπόληψή μου, η δικαστική μου τιμή»

Συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του επικεφαλής της ΑΔΑΕ σε συνέδριο για τις Ανεξάρτητες Αρχές

« Στα γεράματα απέκτησα και ατζέντα. 40 χρόνια στο ΣτΕ, δικαστής ποτέ δεν έδωσα αφορμή για το παραμικρό. Ποτέ δεν ακούστηκε το παραμικρό για μένα. Νιώθω ότι θίγεται η τιμή και υπόληψή μου, η δικαστική μου τιμή. Αυτές δεν είναι συνθήκες για να εκτελεί τα καθήκοντά του ο επικεφαλής μιας ανεξάρτητης αρχής σε μια ευρωπαϊκή χώρα» ανέφερε ο Χρήστος Ράμμος, σε μία συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του στο συνέδριο για τις Ανεξάρτητες Αρχές, απαντώντας σε χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού από την Βουλή.

Την ώρα που απαντούσε, ο κ. Ράμμος βούρκωσε και χειροκροτήθηκε θερμά από όλη την αίθουσα.

«Τώρα το τι λέτε εσείς, ο κ. Ράμμος και όποιος άλλος μπορεί να έχει τη δική του ατζέντα, αφορά εσάς και τους συνομιλητές σας» είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στον Ν. Ανδρουλάκη, μετά και τις καταγγελίες Ράμμου για την αλλαγή της σύνθεσης της ΑΔΑΕ με ακροδεξιό δεκανίκι όπως ειπε την Ελληνική Λύση.

Ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, σημείωσε ότι «είναι ώρα να πούμε αλήθειες. Η ιστορία – το σκάνδαλο των υποκλοπών ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2022 και ακόμα δεν έχει διαλευκανθεί», είπε τονίζοντας ότι «η αρχή δεν ολιγώρησε δεν παρέλυσε» και πως «οι δυσκολίες οφείλονται σε εκείνους που δεν ήθελαν να γίνει γνωστό το πόρισμα» 

Επίσης, αναφέρθηκε ξανά στις ευθείες απειλές που έχει δεχτεί από στελέχη της κυβέρνησης, τις οποίες είχε καταγγείλει πρόσφατα και στην Επιτροπή LIBE: «Μίλησα και μιλάω για δημόσιες απειλητικές αναφορές εναντίον μου από βουλευτές και υπουργούς» είπε και σημείωσε ότι αυτό έγινε επειδή ο ίδιος ενημέρωσε τον τότε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, μετά από αίτημα του ιδίου. Όπως πρόσθεσε ο κ. Ράμμος,«πριν την συνάντηση είχα πει να ενημερώσω την Βουλή και μου απάντησαν “κανείς δεν εμφανίζεται αυτόκλητος ενώπιων της Βουλής”». 

Αναφερόμενος στα μέλη της ανεξάρτητης αρχής Κατερίνα Παπανικολάου και Στέφανο Γκρίτζαλη, οι οποίοι βρέθηκαν διωκόμενοι, δήλωσε: «Αυτοί οι άνθρωποι έκαναν τα πάντα για να προχωρήσουν όσο γίνεται οι έρευνες για την αποκάλυψη που δηλητηριάζει το κράτος δικαίου και είναι τοξική».

Τέλος, ο κ. Ράμμος εξαπέλυσε πυρά κατά του Ισίδωρου Ντογιάκου κάνοντας λόγο για «προσπάθεια παρεμπόδισης της ΑΔΑΕ να κάνει ελέγχους». «Ο Ντογιάκος εξέδωσε γνωμοδότηση ότι η ΑΔΑΕ δεν έχει αρμοδιότητα», είπε τονίζοντας ότι η αρχή «εκ του νόμου όμως έχει κάθε αρμοδιότητα για ελέγχους».

«Η ΑΔΑΕ μπορεί να κάνει ελέγχους στην ΕΥΠ και στα αρχεία της» ξεκαθάρισε. «Κανένας νόμος δεν δίνει τέτοια αρμοδιότητα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου» πρόσθεσε.