Skip to main content

Κ. Τασούλας: Δεν με εξέπληξε η εκλογή Κασσελάκη – Περίμενα ότι θα λάβει μεγαλύτερο ποσοστό

GEORGE KONTARINIS / EUROKINISSI

Συζητήσεις για την εύρεση γραφείου στο μέγαρο του κοινοβουλίου, το οποίο θα παραχωρηθεί στον κ. Κασσελάκη

Για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ερωτήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για να απαντήσει πως η επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη δεν αποτέλεσε έκπληξη για τον ίδιο. Όπως είπε μάλιστα ο κ. Τασούλας, ανέμενε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό του κ. Κασσελάκη, και μάλιστα, την εκλογή του από τον α’ γύρο.

Ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι δεν έχει συναντηθεί ακόμα με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ότι αυτές τις ημέρες γίνονται συζητήσεις με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εύρεση γραφείου στο μέγαρο του κοινοβουλίου, το οποίο θα παραχωρηθεί στον κ. Κασσελάκη.

Αύριο η επιλογή νέου προέδρου στο ΕΣΡ

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της Βουλής, είπε ότι αύριο θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων με θέμα την επιλογή των προέδρου, αντιπροέδρου και έξι μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.), κατόπιν εισήγησης του. Όπως είπε, η πρότασή του (για τη θέση προέδρου του ΕΣΡ) θα είναι της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, και νυν αντιπροέδρου του ΕΣΡ, Ευτέρπης Κουτζαμάνη.