Skip to main content

Π. Καμμένος: Να λήξει το θέμα της υπερεξουσίας των καναλαρχών

Έκκληση στη Βουλή να στηρίξει το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ και στον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά να θέσει «ρήτρες» διασφάλισης της αντικειμενικής ενημέρωσης, απηύθυνε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής.

Παράλληλα, κατήγγειλε δημοσιογράφους, οι οποίοι, όπως είπε, συμμετέχουν σε «συμμορίες που επιλέγουν την εξόντωση πολιτικών με βάση το αν εξυπηρετούν συμφέροντα». Πρέπει να λήξει «το θέμα της υπερεξουσίας των καναλαρχών και ορισμένων δημοσιογράφων, που συμμετέχουν σε συμμορίες οι οποίες αποφασίζουν την πολιτική εξόντωση πολιτικών, ανεξάρτητα του χώρου που βρίσκονται, ή αν δεν υπηρετούν, συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα αποδείξω ότι όχι μόνον οι υφιστάμενοι, αλλά και επίδοξοι νταβατζήδες, θέλουν να πάρουν άδειες καναλιών. Και πρέπει να προβλέψουμε ρήτρες και να αποφασίσουμε αν η Βουλή των Ελλήνων θα έχει την εξουσία και την εντολή του λαού ή αν θα συνεχίσουν να κυβερνούν τον τόπο συγκεκριμένοι νταβατζήδες – κι όχι εκδότες και καναλάρχες – και εάν θα συνεχίσουν να δημοσιογραφούν δημοσιογράφοι πραγματικοί, που υπηρετούν την αντικειμενική ενημέρωση ή θα ενεργούν ως δολοφόνοι συμφερόντων», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Αναφερόμενος σε προεκλογικές δημοσκοπήσεις που έδειχναν τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. πολύ μικρή και τους ΑΝΕΛ εκτός Βουλής, ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι τα κανάλια σε συνεργασία με εταιρείες δημοσκοπήσεων επηρέασαν την κοινή γνώμη εκτελώντας την βούληση του λαού. «Έχουμε ευθύνες, που επιτρέπουμε να λειτουργούν», είπε.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για νταβατζήδες της ενημέρωσης, παραθέτοντας σχόλια δημοσιογράφων που, όπως είπε, ενώ θα έπρεπε δεν προκάλεσαν την παρέμβαση του ΕΣΡ, ενώ κατηγόρησε και επιχειρηματία, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης διαδικτυακού ΜΜΕ, ότι του εξαπολύει απειλές και κάνει «πόλεμο» στην κυβέρνηση.

Τέλος, ο κ. Καμμένος κάλεσε τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, να προσθέσει στο νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ διάταξη σύμφωνα με την οποία «άτομα που θέλουν να εμπλακούν στη μετοχική σύνθεση δεν μπορεί να είναι καταδικασμένοι ή να διώκονται για συκοφαντική δυσφήμιση και εκβίαση».

Πηγή: ΑΜΠΕ