Skip to main content

Πέθανε ο εφοπλιστής Στάθης Κουλουκουντής

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Κοιμητήριο της Βουλιαγμένης

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών, και μετά από πολύχρονα προβλήματα υγείας, ο εφοπλιστής Στάθης Κουλουκουντής.

Ήταν ο δευτερότοκος από τους τρεις γιους του Μιχαήλ H. Κουλουκουντή, ο οποίος μαζί με τα αδέλφια  ίδρυσαν την Rethymnis & Kulukundis Ltd (R&K) στο Λονδίνο το 1922, σε συνεργασία με τους Αδελφούς Ρεθύμνη.

Ο Στάθης  Κουλουκουντής, γεννήθηκε το 1942 στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε οικονομικά στη Πενσυλβάνια και έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην Rethymnis & Kulukundis LTD στο Λονδίνο αναλαμβάνοντας σύντομα σημαντικές ευθύνες στον τομέα των χρηματοδοτήσεων και των ναυπηγήσεων.

Ήταν μέλος πολλών διεθνών ναυτιλιακών οργανισμών ενώ το 1982 εξελέγη μέλος του συμβουλίου του Committee (πρόκειται για την Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας Λονδίνου). Διετέλεσε για περισσότερα από δέκα χρόνια αντιπρόεδρος του και έχαιρε εκτίμησης στο Λονδίνο.

Έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Λονδίνο, αλλά τα καλοκαίρια επισκεπτόταν τη Σύρο, όπου διατηρούσε και κατοικία.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Κοιμητήριο της Βουλιαγμένης, ενώ η οικογένεια θα δεχτεί τα συλλυπητήριά σε ξενοδοχείο της παραλιακής.