Skip to main content

Yu Zenggang στο συνέδριο της «Ν»: Πύλη της Άπω Ανατολής στην Ευρώπη ο Πειραιάς

Ο Yu Zenggang, Executive Chairman of Piraeus Port Authority S.A. (Φωτ. Paterakis Photo)

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε περισσότερα αμοιβαία επωφελείς καταστάσεις - Μπορούμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας» ανέφερε ο Executive Chairman of Piraeus Port Authority S.A.

Την κομβική σημασία και τις προοπτικές ανάπτυξης του λιμανιού του Πειραιά υπογράμμισε ο Yu Zenggang, Executive Chairman of Piraeus Port Authority S.A., μιλώντας στο συνέδριο της Ναυτεμπορικής και του CGTN με τίτλο «Wind in the Sails: New Opportunities for Europe and China».

Κατά την τοποθέτησή του στο πλαίσιο του πάνελ «A sea of opportunities for fruitful synergies» ο κ. Yu Zenggang αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Cosco για την ανάπτυξη του λιμανιού από το 2016. «Στη διάρκεια αυτών των ετών επενδύσαμε 500 εκατ., για να αναπτύξουμε τις εγκαταστάσεις και τις προβλήτες αλλά και για να επεκτείνουμε τους τερματικούς σταθμούς των κρουαζιερόπλοιων. Κάνουμε αποθήκες logistics» είπε μεταξύ άλλων, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη δυναμική που παρουσιάζει ο κλάδος της κρουαζιέρας. «Είμαστε κοντά στο 1 εκατ. επιβατών. Τα κρουαζιερόπλοια έρχονται όλο και περισσότερο στην Ελλάδα» ανέφερε, συμπληρώνοντας ακόμη πως «ήδη διαχειριζόμαστε 400.000 αυτοκίνητα κάθε έτος, κάτι που μας οδηγεί στην κορυφή της Ευρώπης».

Εστίασε στη συνέχεια στις χιλιάδες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά. «Μέσω της Cosco δημιουργήσαμε 400.000 θέσεις εργασίας που δουλεύουν κάθε μέρα στο λιμάνι του Πειραιά» ανέφερε, σημειώνοντας πως σε αυτές τις θέσεις προστίθενται ακόμη χιλιάδες που αφορύν την εφοδιαστική αλυσίδα σε ολόκληρη την περιοχή του λιμένος.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε περισσότερα αμοιβαία επωφελείς καταστάσεις, έτσι ώστε να βοηθήσουμε την κοινωνική ευθύνη» υπογράμμισε ο κ. Yu Zenggang.

Έδωσε παράλληλα ιδιαίτερη βαρύτητα στη γεωγραφική θέση του Πειραιά, που αποτελεί όπως είπε μία πύλη για την Άπω Ανατολή προς την Ευρώπη. «Αυτός είναι ο λόγος που θέλαμε να κάνουμε την επένδυση στον Πειραιά. Είμαστε μια μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία, είμαστε μέσα στην πρώτη πεντάδα στον κόσμο και έτσι φέρνουμε πάρα πολλά εμπορευματοκιβώτια από την Άπω Ανατολή προς το λιμάνι του Πειραιά τα οποία μετά εξαπλώνονται σε ολόκληρη τη Μεσόγειο όπως και στην κεντρική Ευρώπη. Πιστεύουμε ότι το λιμάνι είναι ένα πολύ καλό διακομετακομιστικό κέντρο» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «μπορούμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία».