Skip to main content

Δισεκατομμυριούχος κατασκευάζει υποβρύχιο για να εξερευνήσει το ναυάγιο του Τιτανικού

OceanGate Expeditions via Reuters

Ο Λάρι Κόνορ ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο ταξίδι που έκανε το υποβρύχιο Τιτάν τον περασμένο Ιούνιο

Ένα χρόνο μετά που το υποβρύχιο Τιτάν ξεκίνησε το μοιραίο «ταξίδι» του – από το οποίο δεν επέστρεψαν ποτέ οι πέντε άνδρες που επέβαιναν- 12.400 πόδια κάτω από τα νερά του Ατλαντικού για να εξερευνήσει το ναυάγιο του Τιτανικού, ένας 74χρονος δισεκατομμυριούχος έχει βάλει στόχο να το επαναλάβει. 

Ναυάγιο Τιτανικού: Το χρονικό της μοιραίας αποστολής του βαθυσκάφους Titan

Ο δισεκατομμυριούχος, Λάρι Κόνορ από το Οχάιο, κατασκευάζει υποβρύχιο αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων για να αποδείξει ότι το σημείο του ναυαγίου του Τιτανικού μπορεί να το πισκεφθεί κανείς με ασφάλεια μετά την καταστροφή του Τιτάνα.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός independent, σχεδιάζει να ταξιδέψει με ένα υποβρύχιο κατασκευασμένο για δύο άτομα, από την Triton Submarines.

«Θέλω να δείξω στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ότι ενώ ο ωκεανός είναι εξαιρετικά ισχυρός, μπορεί να είναι υπέροχος και ευχάριστος και πραγματικά να αλλάξει τη ζωή σου, αν το κάνεις με τον σωστό τρόπο», δήλωσε ο Κόνορ στη Wall Street Journal.

Ο Κόνορ, για την κατασκευή του υποβρυχίου, θα συνεργαστεί με τον Πάτρικ Λαχέι, έμπειρο δύτη και σχεδιαστή υποβρυχίων, ο οποίος είναι συνιδρυτής της Triton Submarines.

«Ο Πάτρικ το σκεφτόταν και το σχεδίαζε αυτό για πάνω από μια δεκαετία. Αλλά δεν είχαμε τα υλικά και την τεχνολογία», πρόσθεσε ο Κόνορ.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πότε σκοπεύουν να κάνουν το ταξίδι στο σημείο του ναυαγίου του Τιτανικού.

Το χρονικό της μοιραίας αποστολής του βαθυσκάφους Titan

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2023, πέντε επιβαίνοντες του υποβρυχίου Τιτάν, βρήκαν τραγικό θάνατο στον βυθό του Ατλαντικού.

Όπως είχε κάνει γνωστό η εταιρεία OceanGate, «ο Διευθύνων Σύμβουλος Stockton Rush, ο Shahzada Dawood και ο γιος του Suleman Dawood, ο Hamish Harding και ο Paul-Henri Nargeolet, έχουν δυστυχώς χαθεί. Αυτοί οι άνδρες ήταν πραγματικοί εξερευνητές που μοιράζονταν ένα ξεχωριστό πνεύμα περιπέτειας και ένα βαθύ πάθος για την εξερεύνηση και την προστασία των ωκεανών του κόσμου. Οι καρδιές μας είναι με αυτές τις πέντε ψυχές και κάθε μέλος των οικογενειών τους κατά τη διάρκεια αυτής της τραγικής στιγμής. Θρηνούμε για την απώλεια της ζωής και της χαράς που πρόσφεραν σε όλους όσους γνώριζαν.

Αυτή είναι μια εξαιρετικά θλιβερή στιγμή για τους αφοσιωμένους υπαλλήλους μας, οι οποίοι είναι εξαντλημένοι και θρηνούν βαθιά για αυτή την απώλεια. Ολόκληρη η οικογένεια της OceanGate είναι βαθιά ευγνώμων για τους αμέτρητους άνδρες και γυναίκες από πολλούς οργανισμούς της διεθνούς κοινότητας που επιτάχυναν εκτεταμένους πόρους και εργάστηκαν τόσο σκληρά σε αυτή την αποστολή».

Ναυάγιο Τιτανικού: Οι επιβάτες του υποβρυχίου είναι νεκροί