Skip to main content

Βιετνάμ: Τουλάχιστον 14 νεκροί από μεγάλη πυρκαγιά σε πολυκατοικία

EagleNews

Το κτίριο είναι σε στενό δρομάκι, γεγονός που δυσχεραίνει την πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων

Τραγωδία στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, Ανόι. Πυρκαγιά, που ξέσπασε σε συγκρότημα ενοικίασης διαμερισμάτων, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 14 άνθρωποι και να τραυματιστούν επιπλέον τρεις, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η πολυκατοικία βρίσκεται σε ένα στενό δρομάκι πλάτους περίπου δύο μέτρων,200 μέτρα από την οδό Trung Kinh, καθιστώντας το δύσκολα προσβάσιμο για πυροσβεστικά οχήματα, σύμφωνα με το VnExpress.

Το κτίριο των 5 ορόφων έχει δύο δωμάτια σε κάθε όροφο με τον πρώτο όροφο να χρησιμοποιείται για πωλήσεις και επισκευές ηλεκτρικών ποδηλάτων, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων του Βιετνάμ.

Η πιθανή αιτία

Ένα βραχυκύκλωμα ηλεκτρικού ποδηλάτου αναφέρθηκε αρχικά ως η κύρια αιτία της φωτιάς, η οποία εκδηλώθηκε στις 0:30 π.μ., ανέφερε το πρακτορείο.

Η υπόθεση διερευνάται περαιτέρω.

Συνολικά 1.555 πυρκαγιές και εκρήξεις σημειώθηκαν στο Βιετνάμ τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους, σκοτώνοντας 28 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 26.

Οι πυρκαγιές και οι εκρήξεις προκάλεσαν απώλειες περιουσίας περίπου 89,8 δισεκατομμυρίων βιετναμέζικων ντονγκ (3,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), σύμφωνα με τη Γενική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.