Skip to main content

Ουκρανία: «Βοηθήστε μας άμεσα», ζητά ξανά ο Ζελένσκι – Ρωσικό σφυροκόπημα στο Χάρκοβο

REUTERS/Inna Varenytsia

Τουλάχιστον επτά τραυματίες σε ρωσική επίθεση στο ουκρανικό Τσουχούιβ, σύμφωνα με αξιωματούχο

Επείγουσα έκκληση για άμεση βοήθεια στην Ουκρανία έκανε -ξανά- ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Για να καταστρέψουμε τον εχθρό, να αποτρέψουμε τη ρωσική πίεση και να επιτύχουμε τα απαραίτητα αποτελέσματα για την Ουκρανία, χρειαζόμαστε άμεση βοήθεια από τους εταίρους μας», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι πολεμιστές μας πρέπει να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τα απαραίτητα όπλα το συντομότερο δυνατό. Μόνο έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε το αποτέλεσμα υπέρ της Ουκρανίας, που χρειαζόμαστε όλοι», πρόσθεσε.

Δύσκολη νύχτα στο Χάρκοβο

Το Χάρκοβο έζησε ακόμη μια δύσκολη νύχτα με ρωσικά πλήγματα. Η υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων της χώρας έκανε λόγο για τρεις πυρκαγιές στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας μετά από επίθεση με drones, ενώ βορειότερα, στην περιφέρεια Σούμι, επλήγησαν ενεργειακές υποδομές, με αποτέλεσμα μεγάλο κομμάτι της περιοχής να βυθιστεί στο σκοτάδι.

«Οι συνέπειες της ρωσικής επιθετικότητας είναι ιδιαίτερα απτές στο Χάρκοβο », παραδέχθηκε στο νυχτερινό του διάγγελμα ο Ουκρανός πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας πολύ δύσκολη την κατάσταση στην περιφέρεια του Ντονέτσκ.

Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν επίσης στο Τσουχούιβ με πυραύλους S-400, προκαλώντας ζημιές σε έναν παιδικό σταθμό και μία κατοικία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για την αστυνομία του Χαρκόβου μέσω της εφαρμογής Telegram.

Δεν τραυματίστηκαν παιδιά, και τουλάχιστον πέντε από τους τραυματίες έλαβαν ιατρική βοήθεια, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνήτη.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εντείνει τα πλήγματα στις βορειοανατολικές περιοχές, θέτοντας ως στόχο υποδομές ενέργειας και μεταφορών με drones και πυραύλους.

Διαβάστε ακόμη

Η Ρωσία θέλει να αλλάξει τα σύνορα στη Βαλτική Θάλασσα – Αντιδρά η Φινλανδία