Skip to main content

Κίνα: Τουλάχιστον 5 νεκροί εξαιτίας ανεμοστρόβιλου

EPA/XINHUA

Ο ανεμοστρόβιλος ακολουθεί τις πολυήμερες έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν τη νότια Κίνα

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 33 τραυματίστηκαν από ανεμοστρόβιλο που έπληξε το Σάββατο τη Γκουανγκτσού, μια πόλη 19 εκατομμυρίων κατοίκων στη νότια Κίνα, σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι αρχές λένε ότι 141 κτίρια εργοστασίων υπέστησαν ζημιές, αλλά δεν κατέρρευσαν κατοικίες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Είπε ότι μια προκαταρκτική εκτίμηση τοποθετεί τον ανεμοστρόβιλο σε επίπεδο έντασης τρία, δύο κάτω από το υψηλότερο επίπεδο πέντε.

Η Γκουανγκτσού, περίπου 130 χιλιόμετρα από το Χονγκ Κονγκ, είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ.

EPA/XINHUA

Ένας μετεωρολογικός σταθμός στο χωριό Liangtian, στην περιοχή Baiyun, περίπου 1,7 μίλια από το σημείο όπου χτύπησε ο ανεμοστρόβιλος, κατέγραψε μέγιστη ριπή ανέμου 20,6 μέτρα ανά δευτερόλεπτο, ανέφερε το Xinhua.

Μέχρι τις 10 μ.μ. τοπική ώρα, οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης είχαν τερματιστεί.

Πολυήμερες βροχοπτώσεις

Ο ανεμοστρόβιλος ακολουθεί τις πολυήμερες έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν τη νότια Κίνα, εξαπολύοντας θανατηφόρες πλημμύρες και απειλώντας να ανατρέψουν τις ζωές δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, καθώς οι διασώστες σπεύδουν να απομακρύνουν τους κατοίκους που έχουν παγιδευτεί από την άνοδο των υδάτων.

Η επαρχία Γκουανγκντόνγκ, μια οικονομική δύναμη που φιλοξενεί 127 εκατομμύρια ανθρώπους, έχει υποστεί εκτεταμένες πλημμύρες που ανάγκασαν περισσότερους από 110.000 ανθρώπους να μετακινηθούν, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την τοπική κυβέρνηση.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι πλημμύρες είχαν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων στην Γκουανγκντόνγκ.