Skip to main content

Στόλτενμπεργκ: Συνεδριάζει την Παρασκευή το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας για θέματα αντιαεροπορικής άμυνας

Alexandros Michailidis / SOOC

Θα επικεντρωθεί στην αεράμυνα, αλλά και σε περισσότερες βολές πυροβολικού

Το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας θα συνεδριάσει την Παρασκευή για να συζητήσει τρόπους με τους οποίους θα παρασχεθεί στο Κίεβο περισσότερη βοήθεια σε συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε να γίνει αυτή η συνάντηση καθώς η χώρα του αντιμετωπίζει έλλειψη πυρομαχικών, με τη ζωτικής σημασίας χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ να έχει μπλοκαριστεί από τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο εδώ και μήνες και την ΕΕ να μην παραδίδει εγκαίρως πυρομαχικά.

Ανάλυση Politico: Η Ουκρανία οδεύει προς την ήττα

Πιο αναλυτικά, στη δήλωσή του ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι «Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, θα συγκαλέσουμε τη συνεδρίαση την Παρασκευή. Αυτή θα πραγματοποιηθεί με τον Ουκρανό Πρόεδρο και στη συνέχεια με τους υπουργούς Άμυνας του ΝΑΤΟ για να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες ανάγκες για περισσότερη υποστήριξη προς την Ουκρανία, ειδικότερα αναμένω ότι θα επικεντρωθούν στην αεράμυνα, όπως συζητήθηκε σήμερα, αλλά και σε περισσότερες βολές πυροβολικού».