Skip to main content

Ιράν: Θα απαντήσουμε αμέσως και πιο έντονα, αν το Ισραήλ προβεί σε αντίποινα

REUTERS/Arnd Wiegmann/File Photo

Την ίδια στιγμή οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι του Ισραήλ αλλά και οι ΗΠΑ, προτρέπουν το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση

Το Ιράν δεν επιθυμεί αύξηση των εντάσεων, αλλά θα απαντήσει αμέσως και πιο έντονα από ό,τι προηγουμένως εάν το Ισραήλ προβεί σε αντίποινα, δηλώνει ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν στον Βρετανό ομόλογό του τη Δευτέρα, σύμφωνα με τους Times of Israel.

«Αυτοσυγκράτηση»

Την ίδια στιγμή οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι του Ισραήλ αλλά και οι ΗΠΑ, προτρέπουν το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση μετά την επίθεση του Ιράν με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη το Σαββατοκύριακο, καλώντας τους Ισραηλινούς ηγέτες να απομακρυνθούν από την «άκρη του γκρεμού» της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε επίσης την Κυριακή, τάχθηκε υπέρ των αντιποίνων, αλλά ήταν διχασμένο ως προς το χρονοδιάγραμμα και την κλίμακα μιας τέτοιας απάντησης.

Με τον κίνδυνο να ξεσπάσει ανοιχτός πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν και με την ένταση να είναι υψηλή λόγω του πολέμου στη Γάζα, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε στον Νετανιάχου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση εναντίον του Ιράν, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία και ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώθηκαν με την Ουάσινγκτον και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες καλώντας σε αυτοσυγκράτηση.

Με πληροφορίες από Times of Israel