Skip to main content

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν νεκροί δύο ακόμη αγνοούμενοι

Φωτ. U.S. Army Corps of Engineers/Handout via REUTERS

Ένας 35χρονος και ένας 26χρονος

Τον εντοπισμό δύο ακόμη θυμάτων, που ήταν παγιδευμένα σε όχημα αναφέρει το BBC, μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη.

Οι δύο άνθρωποι, ένας 35χρονος και ένας 26χρονος, βρέθηκαν παγιδευμένοι σε ένα κόκκινο φορτηγάκι κάτω από τη μέση της πεσμένης γέφυρας, σύμφωνα με την πολιτειακή αστυνομία του Μέριλαντ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ανακτήθηκε το «μαύρο κουτί» του πλοίου «Ντάλι» που έπεσε πάνω στη γέφυρα.

Ο επικεφαλής συνταγματάρχης Ρόλαντ Λ. Μπάτλερ δήλωσε ότι οι προσπάθειες έρευνας και ανάκτησης έχουν τερματιστεί για τους τέσσερις επιπλέον ανθρώπους που βρίσκονταν στην κατασκευή και θεωρούνται νεκροί.

Το χρονικό

Η γέφυρα Francis Scott Key κατέρρευσε λίγο πριν από τη 1:30 τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν το Dali, ένα φορτηγό πλοίο έχασε την ισχύ του ενώ προσπαθούσε να βγει από το λιμάνι και προσέκρουσε σε μία από τις κολώνες στήριξης της γέφυρας.

Η κατάρρευση της γέφυρας και το συνακόλουθο κλείσιμο του λιμανιού θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία της πόλης, καθώς και στην εφοδιαστική αλυσίδα της χώρας, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπάτιγκιγκ. Το λιμάνι της Βαλτιμόρης είναι το μεγαλύτερο στις ΗΠΑ για αυτοκίνητα και ελαφρά φορτηγά, καθώς κατέγραψε πέρυσι ρεκόρ 850.000 οχημάτων.

Διαβάστε επίσης

Βαλτιμόρη: Τα «βρώμικα» καύσιμα ίσως ήταν η αιτία που έχασε το Dali την πρόωση και προσέκρουσε στη γέφυρα