Skip to main content

Κρουαζιερόπλοιο δεν επιτρέπεται να ελλιμενιστεί λόγω υποψίας μεταδοτικής ασθένειας

Οι αρχές του Μαυρίκιου θέλουν να αποκλείσουν ότι η νόσος είναι νοροϊός ή χολέρα

Σχεδόν 2.200 επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί στο κρουαζιερόπλοιο «Norwegian Dawn»  ανοιχτά του νησιού Μαυρίκιου στην Ανατολική Αφρική, καθώς οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν να ελλιμενιστεί στο λιμάνι του Πορτ Λούις λόγω υποψίας για μεταδοτική ασθένεια. «Η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών και ολόκληρης της χώρας είναι υψίστης σημασίας για τις αρχές», ανέφερε εκπρόσωπος του νησιού.

Εκπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρείας είπε ότι ορισμένοι επιβάτες της παρουσίασαν ήπια συμπτώματα στομαχικής νόσου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στη Νότια Αφρική στις 13 Φεβρουαρίου.

Η διοίκηση του πλοίου συνεργάζεται με τις αρχές στον Μαυρίκιο και η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είχε λάβει δείγματα από περίπου 15 επιβάτες που βρίσκονταν σε απομόνωση στο πλοίο. Τα αποτελέσματα των δοκιμών θα είναι διαθέσιμα σε 48 ώρες.

Το «Norwegian Dawn» έχει σχεδόν 2.200 επιβάτες και 1.000 μέλη πληρώματος. Περίπου 2.000 επιβάτες θα πρέπει να αποβιβαστούν στο Πορτ Λούις και σχεδόν 2.300 να επιβιβαστούν, σύμφωνα με τη λιμενική αρχή. Αυτό επί του παρόντος δεν είναι δυνατό, αλλά θα μπορούσε να συμβεί την Τρίτη, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ναυτιλιακής εταιρείας Norwegian Cruise Line με έδρα τις ΗΠΑ.

Φόβος για τον νοροϊό και τη χολέρα

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές των μέσων ενημέρωσης, οι αρχές του Μαυρίκιου θέλουν να αποκλείσουν ότι η νόσος είναι νοροϊός ή χολέρα. Το γειτονικό νησί Ρεινιόν, που ανήκει στη Γαλλία, είχε προηγουμένως αποτρέψει την ελλιμενισμό του «Norwegian Dawn»

Το κρουαζιερόπλοιο απέπλευσε από τη Νότια Αφρική στις 13 Φεβρουαρίου. «Αυξήσαμε τα μέτρα υγιεινής στο πλοίο για να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους όσοι επιβαίνουν στο πλοίο και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των επισκεπτών, του πληρώματος και των προορισμών που επισκεπτόμαστε» ανακοινωσε  η εταιρεία.