Skip to main content

Ουκρανία: Καταρρίφθηκε ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος, ανακοίνωσε το Κίεβο

EPA/YAKIV LIASHENKO
Φωτογραφία αρχείου.

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, το αεροσκάφος καταρρίφθηκε πάνω από την Αζοφική Θάλασσα

Ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου A-50U καταρρίφθηκε από την πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε το Κίεβο.

Ο διοικητής της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας, Μίκολα Όλεσουκ, δήλωσε ότι «το Α-50 με το διακριτικό κλήσης Bayan πέταξε για τελευταία φορά».

Από την πλευρά του, το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι «χάρη σε μια κοινή επιχείρηση της υπηρεσίας πληροφοριών του υπουργείου και της πολεμικής αεροπορίας, ένα ακόμη πολύτιμο ρωσικό αεροσκάφος A-50U καταρρίφθηκε πάνω από την Αζοφική Θάλασσα».

Επί του παρόντος, δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από τη Μόσχα.

ΕΕ: Εγκρίθηκε το 13ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Στο μεταξύ, το 13ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας είναι γεγονός, καθώς εγκρίθηκε και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Το Συμβούλιο πρόσθεσε 27 νέες οντότητες στον κατάλογο εκείνων που υποστηρίζουν άμεσα την στρατιωτική και βιομηχανική μηχανή της Ρωσίας στον επιθετικό της πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Θα υπόκεινται σε αυστηρότερους περιορισμούς εξαγωγών όσον αφορά αγαθά και τεχνολογίες διπλής χρήσης, καθώς και αγαθά και τεχνολογία που ενδέχεται να συμβάλουν στην τεχνολογική βελτίωση του τομέα άμυνας και ασφάλειας της Ρωσίας.

ΕΕ: Εγκρίθηκε το 13ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία

Στο μεταξύ, περισσότερες από 500 νέες κυρώσεις επιβάλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν επίσης νέους περιορισμούς στις εξαγωγές σε σχεδόν 100 οντότητες, επειδή παρέχουν υποστήριξη στη Ρωσία, ενώ θα αναλάβουν επίσης δράση για να μειώσουν περαιτέρω τα έσοδα της Ρωσίας από την ενέργεια, ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Μπάιντεν.

Διαβάστε επίσης:

Δύο χρόνια πολέμου στην Ουκρανία: Τι (δεν) έχoυν πετύχει Πούτιν και Ζελένσκι

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη «Kaan» στην Ουκρανία και την Ασία