Skip to main content

Αφγανιστάν: Συντριβή ρωσικής εγγραφής αεροσκάφους – Πληροφορίες για 6 επιβαίνοντες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / Bijay Neupane/Handout via REUTERS

Θολή για την ώρα η ακριβής ταυτότητά του και η τύχη των επιβαινόντων

Σε ορεινή περιοχή του βορειοανατολικού Αφγανιστάν κατέπεσε και συνετρίβη αεροσκάφος, ανέφεραν αξιωματούχος της επαρχίας Μπανταχσάν, χωρίς να διευκρινίζει περαιτέρω, και εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας.

«Ένα αεροσκάφος συνετρίβη, όμως η τοποθεσία δεν έχει διευκρινιστεί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο Ζαμπιχουλάχ Αμίρι, αξιωματούχος του τμήματος πολιτισμού και πληροφοριών της επαρχίας.

«Ενημερωθήκαμε από τους χωρικούς», διευκρίνισε ο αξιωματούχος. «Στείλαμε επί τόπου μια ομάδα, όμως δεν έχει φθάσει», προσέθεσε, «δεν έχουμε καμία λεπτομέρεια».

Ωστόσο, η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας γνωστοποίησε πως ένα ρωσικής εγγραφής αεροσκάφος στο οποίο φέρεται να επέβαιναν έξι άνθρωποι εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ πάνω από το Αφγανιστάν στη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας.

Όπως ενημέρωσε, πρόκειται για γαλλικής κατασκευής Dassault Falcon 10 αεροσκάφος, που κατασκευάστηκε το 1978, το οποίο εκτελούσε ναυλωμένη πτήση ασθενοφόρου από την Ινδία, μέσω Ουζμπεκιστάν, στη Μόσχα.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ινδίας ανέφερε πως το αεροσκάφος που συνετρίβη δεν εκτελούσε προγραμματισμένη εμπορική πτήση, ούτε ήταν ινδικό ναυλωμένο αεροσκάφος και πως «αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters