Skip to main content

Παρίσι: Ψευδείς οι ρωσικοί ισχυρισμοί περί Γάλλων μισθοφόρων στην Ουκρανία

REUTERS/Stringer

«Η Γαλλία δεν έχει μισθοφόρους, ούτε στην Ουκρανία ούτε πουθενά αλλού, σε αντίθεση με ορισμένους άλλους», δήλωσε το Παρίσι

Τις αιτιάσεις της Ρωσίας για παρουσία Γάλλων μισθοφόρων στην ανατολική Ουκρανία απέρριψε το Παρίσι, μια μέρα μετά την ανακοίνωση της Μόσχας ότι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν «ξένους μαχητές» στο Χάρκοβο.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ανέφερε ότι το Παρίσι βοηθά το Κίεβο με προμήθειες στρατιωτικού υλικού και στρατιωτική εκπαίδευση, σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο, προκειμένου η Ουκρανία να υπερασπιστεί την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική της ακεραιότητα.

«Η Γαλλία δεν έχει μισθοφόρους, ούτε στην Ουκρανία ούτε πουθενά αλλού, σε αντίθεση με ορισμένους άλλους», πρόσθεσε το γαλλικό ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, η Μόσχα δήλωσε ότι ρωσικές δυνάμεις στόχευσαν την Τρίτη κτήριο το οποίο στέγαζε «ξένους μαχητές» στο Χάρκοβο.

Κατά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι μαχητές ήταν κυρίως Γάλλοι μισθοφόροι και το κτήριο καταστράφηκε, ενώ περισσότεροι από 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, δεν έχει καταστεί εφικτό μέχρι στιγμής να επαληθευτούν οι αναφορές της Μόσχας από ανεξάρτητες πηγές.

Τοπικοί αξιωματούχοι στο Χάρκοβο είχαν αναφέρει την Τρίτη ότι δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν συνοικία στο κέντρο της πόλης, τραυματίζοντας 17 ανθρώπους, δύο εκ των οποίων σοβαρά. Από το πλήγμα σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Πόσο «ρωσικές» έχουν γίνει οι κατεχόμενες περιοχές