Skip to main content

Μπρουνέι: Ο βασιλικός γάμος των 10 ημερών – Παντρεύτηκε ο πιο περιζήτητος πρίγκιπας της Ασίας

Φωτ. EPA/RUDOLF PORTILLO

Προσκεκλημένοι στην τελετή με την οποία κορυφώθηκαν οι 10ημεροι εορτασμοί για τον γάμο ήταν 5.000 άνθρωποι

Τη σύντροφό του παντρεύτηκε ο δημοφιλής στο διαδίκτυο πρίγκιπας Abdul Mateen του Μπρουνέι, σε έναν βασιλικό γάμο με διάρκεια 10 ημερών.

Ο 32χρονος πρίγκιπας, ο οποίος έχει ενεργή παρουσία και εκατομμύρια ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε αποκαλύψει τον Δεκέμβριο τη σχέση με την 29χρονη Yang Mulia Anisha Rosnah, που δραστηριοποιείται στους κλάδους της μόδας και του τουρισμού και η οποία είναι εγγονή ενός συμβούλου του ηγέτη του Μπρουνέι, σουλτάνου Hassanal Bolkiah.

Η ανακοίνωσή του εξέπληξε πολλούς θαυμαστές του, καθώς θεωρείτο ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες της Ασίας.

Προσκεκλημένοι στην τελετή με την οποία κορυφώθηκαν οι 10ημεροι εορτασμοί για τον γάμο ήταν 5.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους ηγέτες ασιατικών κρατών.

Το ζευγάρι έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά τον γάμο, χαιρετώντας πλήθος κόσμου από το πίσω μέρος μιας ανοιχτής Rolls Royce, κατά τη διάρκεια πομπής στην πρωτεύουσα του Μπρουνέι, Μπαντάρ Σερί Μπεγκαβάν.

Ο 32χρονος πρίγκιπας είναι το 10ο παιδί του σουλτάνου Hassanal Bolkiah, ενός εκ των πλουσιότερων και μακροβιότερων μοναρχών στον κόσμο. Ο πρίγκιπας δεν έχει καμία άμεση αξίωση διαδοχής στο θρόνο, ωστόσο έχει ενισχύσει το προφίλ του μέσω των social media, όπου παρουσιάζει τις δραστηριότητές του.

Το Σουλτανάτο του Μπρουνέι είναι χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας στο νησί Βόρνεο, με πληθυσμό περίπου 450.000 κατοίκων. Βρέχεται από τη Νότια Κινεζική θάλασσα, ενώ χερσαία σύνορα έχει μόνο με τη Μαλαισία.